IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният министър се сдоби с още двама заместници

Евгени Григоров и Слави Пачалов ще подпомагат Костадин Ангелов в борбата с COVID-19

13:54 | 20.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

След разпореждане на премиера Бойко Борисов Евгени Григоров и Слави Пачалов са назначени за заместник-министри на здравеопазването, съобщиха от правителствената информационна служба. Засега няма повече детайли около назначенията и как ще бъде разпределена работата в здравното ведомство. В сряда правителството прие изменения и допълнения на Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването, свързано с увеличаване на числеността на заместник-министрите в политическия кабинет към министъра на здравеопазването с още двама, които да подпомагат министъра при осъществяването на дейностите за ограничаване разпространението на заразата от COVID-19. Така здравният министър Костадин Ангелов вече има петима заместници. 

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още