IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна падна отново под 30 хил. долара

Криптовалутата обаче може да бъде подкрепена от плановете на Blackrock да я включи в групата на инвестиционните активи

12:55 | 22.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Неотдавнашният спад на стойността на цифровата валута биткойн се задълбочи преди уикенда. Цената на най-популярната криптовалута падна под границата от 30 хил. долара в петък за първи път от началото на януари.

Дъното по време на азиатската търговия бе достигнато със спад от 7,7% до около 28 800 долара. След това стойността отново се стабилизира на малко под 30 хил. евро.

Цената на криптовалутата се понижи и предния ден до около 31 700 долара - с 14 процента по-ниска цена в сравнение с предходната седмица.

Въпреки значителния ценови спад от началото на годината Wall Street не е загубил интерес към новия клас активи. В сряда Blackrock подаде документи за добавяне на биткойн фючърси като допустима инвестиция в два фонда. Това е първият път, когато най-големият мениджър на активи в света предлага на клиентите си ангажимент към криптовалута.

Договорите за фючърси за цифровата валута са включени в групата на инвестиционните активи. Според Bloomberg Blackrock е актуализирал съответно проспектите на двата фонда - Strategic Income Opportunities и Global Allocation Fund. Компанията не коментира темата пред Bloomberg.

Решението на Blackrock би било още едно признание за индустрията. В момента много компании изглежда променят мнението си и се опитват да отговорят на голямото търсене на криптовалути в собствените си редици. Фактът, че Blackrock иска да заложи на биткойни, би трябвало да накара много имитатори да наострят уши, за да измислят подобни планове. В същото време растат и опасенията около цифровата валута.

В края на 2020 г. започна ценови подем, при който биткойнът достигна рекордно високо ниво от около 42 хил. долара в началото на януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
driverf1
преди 3 години
Като стане $3200 ще купя малко.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още