IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Отношенията между Париж и Берлин са в етапа на "нов меден месец"

Смяната на поведението на Макрон по отношение на собствената му партия показва, че той не залага на нея за следващото парламентарно мнозинство

21:52 | 06.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
Политолог: Отношенията между Париж и Берлин са в етапа на "нов меден месец"
 
Отношенията между Париж и Берлин са в етапа на "нов меден месец". Франция и Германия пледират за идеята за общ европейски дълг, което е огромна крачка към федерална Европа. "Фискално пестеливите" държави обаче постъпват безотговорно спрямо тази идея, заяви Христо Анастасов, политолог, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Във Франция се случиха няколко неща освен голямата обща криза. Президентът Еманюел Макрон от около 9 месеца не си прави илюзията, че неговата партия ще превземе позициите в местната власт, които са неизбежни във Франция, ако се цели дълголетие на политическата сцена".
 
Според политолога смяната на поведението на Макрон по отношение на собствената му партия показва, че той не залага на нея за следващото парламентарно мнозинство и за мнозинство в Сената.
 
"Старите партии се задържаха на повечето места. Единствената изненада, която е пряко следствие от срива на Социалистическата партия, е успехът на Зелените", коментира Анастасов.
 
По думите на Анастасов премиерът Едуард Филип до голяма степен бе сменен заради това, че рейтингът надвишава трайно този на президента, с малко известен кмет с типичен облик на представител на това, срещу което Макрон се бореше - висш чиновник, човек от "десницата на десницата", саркозист.
 
Повече четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още