IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street прекъсна двудневната негативна серия, но при свити обеми

Енергийният сектор натежа след успокоението на петролните пазари и по-ниската цена на петрола

23:22 | 27.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street приключиха на зелена територия за първи път от две сесии, но в един от най-слабите от гледна точка на търгуваните обеми дни, съобщи CNBC. По-свита беше търговията само в съкратената сесия на Черния петък, допълва агенцията.

Измененията са минимални, като на търговията натежа енергийният сектор и телекомуникационните компании. С ръстове приключиха компаниите за недвижими имоти.

Dow Jones се повиши с 0,11% до 24 774,3 пункта. McDonald`s допринесе най-много за ръста на индекса. Акциите на веригата за бързо хранене поскъпнаха с 0,8% до 172,67 долара за брой. На обратния полюс днес е Goldman Sachs.

Широкият S&P 500 напредна с 0,08% до 2 682,62 пункта, а технологичният Nasdaq - с 0,04% до 6 939,34 пункта.

Apple успя да навакса загубите, регистрирани в началото на сесията, когато търговията беше под влияние на новините за заведените съдебни искове срещу технологичния гигант. В крайна сметка обаче търговията приключи с минимален ръст от 0,02% до 170,60 долара за брой.

Енергийните компании бяха сред големите губещи след спада на цената на петрола. Пазарите във вторник бяха под влияние на новините за прекъснати доставки в Либия и Северно море. Днес обаче търговията се успокои и лекият суров петрол поевтиня с 0,7% до 59,56 долара за барел.

Европейският Brent затвори с цена от 65,80 долара за барел, което е спад от 1%.

На валутните пазари представянето на долара е под натиска на данните за спад на потребителското доверие в САЩ през декември. Американската валута губи спрямо своите основни конкуренти. Едно евро се разменя за 1,1901 долара след 1,1859 долара за едно евро във вторник.

Цената на златото достигна най-високата си стойност за последните четири седмици, пише Market Watch. Ценният метал затвори при 1 291,40 долара за трой унция, или ръст от 0,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още