Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Инфлацията в България се ускорява към шестмесечен връх

За пети пореден месец има повишение на потребителските цени - през април то е с 3,7% на годишна база, отчете НСИ

2
 
2
 
7
red6 до: vankata89
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Явно не си запознат със цялостното творчество на индивида. Далеч не е сарказъм.
Второ, числата са мерени във левове, във евро, във каквото и да е - все тая. Това си значи само едно - колко стойност ти губят парите, за това което можеш да получиш срещу тях. Регулаторните органи задават граници за инфлацията. В случая на ЕЦБ са задали "близо до 2%", което значи 1,5-1,9 им е целта. Това значи, че не сме в целевата граница. Тоя нагъл индивид се опитва да изкара фейла, че е един вид грандиозен успех. Ами да, да, ама не.
0
 
11
 
6
vankata89 до: red6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Коментара на S3 по скоро е сърказам. А и има една голяма разлика между България и Венецуела и тя е че сме вързани към еврото и валутата ни не може да се обезценява. За да се обезцени трябва да падне борда което макар и малко вероятно не е невъзможно :)
1
 
22
 
5
red6 до: s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По твоята логика Турция и Венесуела са шампиони направо :D

Явно партията майка го е окъсала за парици и не може да намери средства за поне малко по-умни тролове.
7
 
11
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
С такива публикации само рушите стабилността :)
4
 
10
 
3
преди 1 месец
Заради лакомия и алчнотия тая държавица няма да просперира нивга...

20
 
13
 
2
s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Браво, отлично постиение и отличен ръст от 3.7%, което е много над поставената ни цел от ЕЦБ от 2%. Добре е че растем с изпреварващи темпове, за да може да вървим с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите. Все пак показваме завиден стабилитет и сме отличниците на ЕС.
3
 
41
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Статистическите документи са ми на бюрото и ако знаете, колко произведена храна се бракува и изхвърля, щот е прекалено скъпа, а качеството никакво, дори такова, че застрашава здравето, бедна ви е фантазията. Само, че никъде по медиите не виждам това да е отразено, защо ли?.. Защото така им е наредено. Например пълни складове с десетки тонове кашкавал и сирена залежават, мухлясват. Още по тежко е положението с колбасите. Колкото повече надуват инфлацията, толкова по малко купуват хората. Това не е като едно време при инфлация да купуват като луди и да се презапасяват, сега се ограничават. Това показва, че изключително алчни и тъпи политици ни управляват, както и изключително алчни и прости бизнесмени ни хранят.