Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Меритокрацията си струва да бъде защитавана

Каквито и да са недостатъците ѝ, лекът очевидно е повече от нея, а не движение назад в посока на това, което тя замени

   1| 2    
0
 
2
 
16
ing5rov до: Mavi Goz
преди 1 месец
0
 
2
 
15
Mavi Goz до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Този някой преди време също така спомена, че имал тумори в главата и затова нямал деца и внуци. Вероятно от там идват и някои смущения в оценката на обективната реалност, както по отношение на некои икономически и политически събития, които го вълнуват, така и по отношение на представата му за чуждите внуци. Все пак внимавай с кого общуваш. Но не се притеснявай - не е заразно. Още повече, че не повтаря - и ти имаш нещо в главата, дето ти пречи и няма да ти промени светогледа . . . ;) :lol:
3
 
2
 
14
Dr. Vatnikov до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
*Мур.гави
4
 
2
 
13
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Дядка, някой спомена, че внуците ти били *** след като децата ти отишли в САЩ. Вярно ли е? Не се притеснявай, аз съм толерантен към смесените връзки. Просто се чудя дали това е основната причина да си толкова озлобен.
2
 
4
 
12
Mavi Goz до: bgMan
преди 1 месец
Бе патосът и острата, бичуваща категоричност в коментарите ти нещо бая ми намирисват на онези, които възпитаваха едно време у дружинните ръководители и комсомолските секретари . Да немаш некоя година стаж в този бранш? ;) :lol: И след толкова мощно пенявене остана само да ни кажеш КОЕ Е ИСТИНАТА? Явно си наясно и си стигнал до НЕЯ, за разлика от цела плеяда светли умове на Човечеството, които не са успяли и са оставили в наследство за поколенията съмнения, че Истината е Обективна субстанция . Някой от тях беше казал и нещо по въпроса (по смисъл, без претенции да го цитирам дословно) : само завършеният гл упак владее непоколебимата истина! ;) :lol:
3
 
5
 
11
bgMan до: Mavi Goz
преди 1 месец
Никой и нищо не ми пречи. Като ми писне отивам където и да е в развитият свят и все още съм конкурентоспособен. Даже сега в пандемията си позволявам да не работя цяла година и пак съм добре осигурен, че и строя. Свободата и истината не можете да я замените с лъжи и различни пропагандни комунистически простотии. Ако ще и хиляда години да пробвате.
5
 
2
 
10
Mavi Goz до: bgMan
преди 1 месец
Ти, разбира се, си най-достоен за сички благини на демокрацията, но все некой или нещо ти пречи, затова нитодемокрацията, нито меритокрацията са съвършени и ше требва да ги поправите. Ще станат такива, когато те провъзгласят за Най-По-По-Най. Само ше требва да се посръчкаш с останалите демократи тука, че общо взето отборът ви е само от свръх-образовани и достойни, но неоценени и пропуснати от системата до писачи в безплатен уж-инвесторски сайт . . . ;) :lol:
3
 
7
 
9
преди 1 месец
Много добър материал но кратък. Може да се добавят още много примери и доказателства защото в исторически план има проведени доста проучвания и опити за и против меритокрацията. В крайна сметка винаги се оказва, че шансът в някаква степен винаги трябва да се заслужи, а да не се получава наготово или даром. Също може да се види, че демокрацията като вид социално устройство е само за морални индивиди. При необразовани приматии отхвърлящи полагането на усилия за образование и проспериране демокрацията не работи. Не може докзани търтеии да имат равни права с работещи и образовани. Знам че звучи твърде расистко но докажете, че не е истина.
4
 
1
 
8
abdul до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
баш баш, баш за виждането за вселенския закон питай талибаните.оцеляването според вселенските закони е свързано непосредствено и с неоцеляването според талибанските..имали нобел или олкмпиада по теология?може ли нещо да не бъде "science" изобщо в момента??
2
 
5
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Махалото ще се върне пак в правилната посока. Нямам как подруг начин да градиш прогресиращо общество освен чрез меритокрация.Всички пееераски измислици ще пропаднат в канала защото не може да вървиш срещу вселенските закони.