IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 нови индексни борсово търгувани фонда на Експат получиха разрешение

Индексите ще следват пасивно индексите на Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония

10:23 | 05.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на "Експат Асет Мениджмънт" да организира и управлява още 6 индексни борсово търгувани фонда. Профилът на тези фондове е пасивно да следват движението на основните индекси за акции на шест борси от региона на Централна и Източна Европа – Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

С тези инструменти семейството от борсово търгувани фондове (ETF) на Експат става от общо 11 фонда, покриващи пазари, които до момента почти нямат аналогични продукти, лицензирани по UCITS директивата.

Следват технически стъпки по организация на фондовете и регистрирането им за търговия на БФБ – София. На втори етап фондовете ще бъдат регистрирани за търговия и на други големи чужди борси.

Припомняме, че Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF вече получи регистрация на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), където търговията с емисията ще стартира на 10 януари 2018 г.

„Борсово търгуваните фондове на Експат са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ, осигурявайки на българските и международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона“, коментират от управляващото дружество.

Свързани компании:

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF(BGX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още