Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

6 нови индексни борсово търгувани фонда на Експат получиха разрешение

Индексите ще следват пасивно индексите на Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония

6 нови индексни борсово търгувани фонда на Експат получиха разрешение

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на "Експат Асет Мениджмънт" да организира и управлява още 6 индексни борсово търгувани фонда. Профилът на тези фондове е пасивно да следват движението на основните индекси за акции на шест борси от региона на Централна и Източна Европа – Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

С тези инструменти семейството от борсово търгувани фондове (ETF) на Експат става от общо 11 фонда, покриващи пазари, които до момента почти нямат аналогични продукти, лицензирани по UCITS директивата.

Следват технически стъпки по организация на фондовете и регистрирането им за търговия на БФБ – София. На втори етап фондовете ще бъдат регистрирани за търговия и на други големи чужди борси.

Припомняме, че Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF вече получи регистрация на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), където търговията с емисията ще стартира на 10 януари 2018 г.

„Борсово търгуваните фондове на Експат са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ, осигурявайки на българските и международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона“, коментират от управляващото дружество.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Сирма Груп Холдинг“ е най-печелившата компания в четвъртък на БФБ