IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Захарни заводи" ще направят втори опит да отменят увеличението на капитала

На извънредното събрание, насрочено за 9 декември, не се е събрал кворум, насрочено е ново събрание на 29 декември

18:02 | 21.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Захарни заводи АД</em></p>

Снимка: Захарни заводи АД

Акционерите на „Захарни заводи“ АД ще направят втори опит да отменят решението, одобрено от тях през май, за увеличение на капитала на дружеството.

Извънредното събрание на акционерите на компанията, насрочено за 9 декември, не се е провело заради липса на кворум. Новото ще е на 29 декември.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На извънредно общо събрание на 7 май т.г. акционерите в „Захарни заводи“ АД одобриха увеличаване на капитала на дружеството с до 3 030 000 лева чрез издаване на нови 3 030 000 обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, право на дивидент, право на ликвидационен дял, всяка една с номинална стойност от 1 (един) лев и всяка една с емисионна стойност от 3,30 лева. Публичното предлагане ще се счита за успешно и капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 606 хил. броя нови акции.

В началото на ноември обаче дружеството свика ново извънредно общо събрание, за да отмени това решение.

„Захарни заводи“ отчете спад на печалбата за деветмесечието заради свиване на продажбите на продукция. Приходите от продажби на дружеството към края на септември възлизат на 98,469 млн. лева при 103,829 млн. лева към края на септември 2020 г., или намаляват с 5% на годишна база.

Дружеството намалява разходите за дейността си до 95,682 млн. лева към края на деветмесечието от 97,15 млн. лева година по-рано, или с 1,51%, което не е достатъчно, за да запази печалбата от миналата година. Така нетната печалба спада до 4,551 млн. лева към края на септември спрямо 6,999 млн. лева към края на септември 2020 г., или с почти 35%.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с малко над 15%.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още