Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ постави под наблюдение компании от ранга на Булгартабак, Еврохолд и Петрол

Общо 15 дружества не са разкривали чрез медия регулирана информация в срок, поради което рискуват да бъдат преместени на Алтернативен пазар

Съветът на директорите (СД) на Българска фондова борса-София АД (БФБ) поставя 15 компании под наблюдение за срок от три месеца, защото не са разкривали публична информация чрез информационна агенция или медия.

Дружества от ранга на Булгартабак, Сирма Груп, Еврохолд, Евроинс и Булстрад са заплашени от преместване на Алтернативен пазар, гласи решението на пазарния оператор, взето на проведено на 24 юни заседание.

СД на БФБ прави препратки към част III от Правилника за дейността на борсата, касаеща правилата за допускане до търговия. Според тях емитентът не само че трябва да изпълнява критерии за брой сделки и оборот, например, но и да разкрива според законовите срокове регулирана информация чрез избраната от него информационна агенция или друга медия.

Според правилника това осигурява ефективното разпространение на регулираната информация до обществеността не само в България, но и във всички държави членки на ЕС. В правилника има и точка за разкриване на информацията и на английски език.

Поставените под наблюдение емисии за срок от три месеца са следните:

Още по темата

57B - Булгартабак-холдинг АД-София
4EH - Еврохолд България АД-София
E4AP - Енемона АД-Козлодуй
2EL - Енергони АД-София
5EO - Етропал АД-Етрополе
4BI - ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп-София
5IC - ЗД Евро инс АД-София
3ZL - Златни пясъци АД-Варна
4IC - Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ-София
5PET - Петрол АД-София
SKK - Сирма Груп Холдинг АД-София
SL9 - Спарки Елтос АД-Ловеч
65S - Стел Солар 1 АД-София
6N3 - Холдинг Нов Век АД-София
C81 - ЦБА Асет Мениджмънт АД-Велико Търново

В случай че някой от емитентите допусне закъснение при разкриването на информация пред обществеността, регистрацията на емисията незабавно ще бъде преместена на Алтернативен пазар BaSE, посочват от БФБ.

Освен това сред последните решения на Комисията за финансов надзор от юни са и такива, които задължават Еврохолд България и Дружба стъкларски заводи АД, например, да публикуват чрез медия консолидирани отчети за 2015 г. в определен срок.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ