Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Браво Пропърти Фонд" ще плати още 4 стотинки дивидент на акция за 2020 г.

Дивидентът за цялaтa година става 8,04 стотинки, на акционерите ще бъдат разпределени 2,949 млн. лева

"Браво Пропърти Фонд" ще плати още 4 стотинки дивидент на акция за 2020 г.

Снимка: Pixabay

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ ще изплати още 4,04 ст. на акция дивидент за втората половина на 2020 г., съобщават от дружеството.

С това дивидентът за 2020 г. на компанията става 8,04 ст. на акция (общо 2,950,680 лева) или малко над 90% от преобразуваната печалба за периода, след като за първата половина на миналата година беше гласувано изплащане по 4 ст. на акция.

Дивидентът ще бъде гласуван на общо събрание на акционерите, което е свикано на 5 април т.г.  Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на общото събрание.

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

Компанията отчита над 3,277 млн. лева печалба за 2020 г. На акционерите ще бъдат разпределени 2,949 млн. лева, от които са изплатени вече 1,468 млн. лева за първото полугодие.

„Браво Пропърти Фонд“ посочва още, че през второто шестмесечие на 2020 г. са извършени всички планирани и дължими плащания по облигационния заем, съответно 450 хил. лева по главница и 472 237 лева за купонни плащания (лихви), при коефициент на покритие на лихвените плащания от 4.9 (при изискване за минимум от 2.0).

Компанията посочва в съобщението си, че не е изгубила наематели в административната си сграда в София. Приходите от наеми са стабилни и заетостта на сградата е 100%.

През 2021 г. дружеството ще се придържа към целите си да разпределя 6-месечен дивидент и ще търси активно възможности за разрастване на портфейла си от имоти, генериращи стабилен доход от наеми, с цел увеличаване доходността на акционерите, се казва още в съобщението. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

Още от Новини и анализи
"Алтерко" приключи седмицата като най-печелившата компания от SOFIX