IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартабак" предлага да няма дивидент за акционерите

Печалбата на холдинга за миналата година е 17,3 млн. лв., а с неразпределената печалба достига 60 млн. лв.

11:15 | 31.05.18 г.
<p>
	Изложбен щанд на Булгартабак. Снимка: bulgartabac.bg</p>

Изложбен щанд на Булгартабак. Снимка: bulgartabac.bg

Съветът на директорите на "Булгартабак холдинг" АД предлага общото събрание на акционерите да не разпределя печалба, а тя да остане неразпределена, показват материалите към свиканото за 28 юни 2018 г. събрание, обявени чрез БФБ-София.

Печалбата на холдинга за миналата година е 17,3 млн. лв., а с неразпределената печалба достига 60 млн. лв. Общият собствен капитал възлиза на 72,4 млн. лв. към 31 декември 2017 г. на неконсолидирана база.

За 2016 г. бе гласуван дивидент в размер на 5,82 лв. на акция.

Основните активи са вземания от свързани предприятия (краткосрочни и дългосрочни) за 76,6 млн. лв.

Холдингът вече трудно може да бъде наречен тютюнев, защото София-БТ АД беше затворено и сградите на бул. "Цар Борис III" в София вече са съборени и разчистени. Също така холдингът продаде водещи марки на British American Tabacco, а именно Vісtоrу, Еvа Ѕlіm и GD. Нетютюневият характер на холдинга се допълва от факта, че чрез дъщерното "Благоевград-БТ" АД е основен собственик във веригата "Техномаркет" АД.

Все още не е публикуван одитиран консолидиран отчет на холдинга за 2017 г., като крайният срок беше краят на април 2018 г. или забавяне с един месец. Вероятно липсата на одит на този документ е причината да не е и към материалите за общото събрание на акционерите на 28 юни 2018 г.

Акциите на "Булгартабак холдинг" АД поевтиняват с 50% в последните 12 месеца до 18 лв. за акция при 133 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още