Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Червена вълна потопи индексите на БФБ

Общо осем дружества затвориха на червена територия, като с най-много поевтиняха книжата на „Градус“ АД

Червена вълна потопи индексите на БФБ

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Всички индекси на Българската фондова борса (БФБ – София) затвориха на червена територия, като основният измерител записа втори пореден дневен спад.

SOFIX изтри 0,57% до 559,950 пункта. По-широкият BGBX40 се понижи малко по-слабо с 0,27% до 123,43 пункта. Секторният BGREIT се раздели с 0,4% до 156,88 пункта, докато търговията приключи със спад от 0,51% и за BGTR30.

Оборотът на основен пазар възлезе на 1,053 млн. лв., докато на алтернативен достигна близо 3,3 млн. лв. Оборотът на „Асенова крепост“ АД достигна близо 3 млн. лв., следвана от „Болкан енд Сий Пропъртис“ АДСИЦ със 780,9 хил. лв.

От SOFIX лидер по оборот е „Доверие Обединен Холдинг“ АД с 42,9 хил. лв. На второ място е „Еврохолд България“ с 29,2 хил. лв. Дружеството е най-печелившото за деня от индекса на най-ликвидните, като акциите му поскъпнаха с 1,6%. „Телелинк Бизнес Сървисис груп“ АД е втората печеливша компания за деня от индекса с ръст от 0,74%.

Общо осем дружества затвориха на червена територия, като с най-много поевтиняха книжата на „Градус“ АД със спад от 3,38%. На второ място е „Алтерко“ с повишение от 2,78%, докато акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поскъпнаха с 1,83%.

Най-много сделки през деня бяха сключени с акциите на "ТБ Централна кооперативна банка" АД и "Монбат"- с по 21 сделки всяка. Книжата на производители на батерии останаха най-губещите за деня със спад в цената от 5%. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Печелившият петък не успя да заличи спадовете на БФБ за седмицата