IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Градус“: Ударът по имиджа и стойността на компанията ни е престъпен

Производителят на птиче месо отхвърли всякаква връзка с бизнесмена Павел Стоименов

10:06 | 11.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

„Градус“ АД категорично отхвърля всички обвинения, изнесени през последните няколко дни пред комисията, проверяваща управлението на държавните компании и разходването на средства през последните 10 години.

В ново съобщение до медиите ръководството на компанията посочва, че „Градус“ е обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа ú и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори.

„За наше огромно съжаление за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица“, посочва Георги Бабев, независим член на Съвета на директорите на „Градус“ АД.

„Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен“, се казва в съобщението му.

Дружеството отново заяви, че ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти.

Производителят на птиче месо отхвърли всякаква връзка с бизнесмена Павел Стоименов, който снощи (10 май) изнесе информация за други случаи на сплашване, включително с палежи, и плащане на ниски ренти в старозагорско отново заради "Градус".

Дружеството твърди, че не поддържа и не е поддържало търговски отношения със Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. „Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него“, се посочва в съобщението.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Градус“ АД ще потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството, като посочва, че няма да толерира „безправието и кулоарното правосъдие“.

Вчера компанията обяви, че спадът в цената на акциите през последните дни е ощетил инвеститорите на дружеството с 24,36 млн. лв. В понеделник книжата на дружеството поевтиняха с 2,74% до 1,42 лв. след като в разгара на скандала в петък цената падна до 1,4 лв.

Междувременно Комисията за финансов надзор (КФН) обяви, че се е самосезирала и е възложила проверка на дейността на „Градус“ АД, която да установи дали компанията е спазвала законодателството от момента, в който е станала публична.

Това се случва само ден след като прокуратурата започна проверка във връзка с изнесените твърдения в комисията.

За периода, през който дружеството е публично, от 2018 г. до настоящия момент, не са установени нарушения на законодателството, което се отнася до дейността на публичните дружества, твърдят от КФН. От регулатора добавиха, че извършваната дейност от „Градус“ АД и неговите дъщерни компании до придобиване на публичен статут не подлежи на надзор от комисията.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
vodoley
преди 2 години
За мен си знам, че повече пилешко от тях няма да взема.Те, нещата са ясни, няма нужда и този Ел патрон да обяснява, че няма сестра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още