IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" отчете 44% спад на приходите за полугодието

Продадените през 2020 г. имоти са основно на руски граждани

16:35 | 06.10.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Марина Кейп</em></p>

Снимка: Марина Кейп

„Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ АДСИЦ отчете 44% спад на приходите от продажби през първото полугодие на 2020 г., става ясно от консолидирания финансов отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ – София.

През първото шестмесечие на годината дружеството е реализирало приходи от продажби в размер на 285 хил. лв. в сравнение с приходи от 410 хил. лв. година по-рано.

Основната част от приходите (198 хил. лв.) са тези от услуги, главно от експлоатацията на инвестиционни имоти и по-конкретно от отдаване под наем на складове и неизползваеми търговски площи на дъщерното дружество „Марина Кейп Мениджмънт“ЕООД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

През последните няколко години усилията на дружеството по отношение на продажбите са насочени към достигане на нови географски пазари. Дружеството започна делови отношения с партньори от Китай за предлаганите от него имоти.

Продадените през 2020 г. имоти са основно на руски граждани, като компанията съобщава за възобновяване на интереса за недвижими имоти на този пазар.  

Дружеството отчита нетна загуба за периода в размер на 405 хил. лв.

От началото на годината акциите на дружеството поскъпват с 80% до 0,27 лв за брой при пазарна капитализация от 1,6 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още