IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко акции ще продаде „Алтерко“ от капитала си в Link Mobility?

Броят акции, които „Алтерко“ АД ще продаде, е в размер между 467 999 и 588 599, доколкото 120 600 акции са обект на опция за свръхразпределение

20:26 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Алтерко&quot; АД</em></p>

Снимка: "Алтерко" АД

Link Mobility Group Holding ASA и мажоритарният му акционер, в консултация с мениджърите на предлагането, са определили броя съществуващи акции, които да бъдат продадени от съществуващите акционери, включително „Алтерко” АД при условията на вторично предлагане.

Както Investor. bg вече съобщи, „Алтерко“ АД продава част от притежаваните от дружеството акции от капитала на Link Mobility Group Holding, която купи телекомуникационния бизнес на компанията в Европа.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
При цена на предлагане 47 норвежки крони за акция броят акции, които „Алтерко“ АД ще продаде, е в размер между 467 999 и 588 599, доколкото 120 600 акции са обект на опция за свръхразпределение (over-allotment option) със срок на упражняване 30 дни, съгласно условията, посочени в проспекта за публично предлагане от 12 октомври.

След приключване на предлагането „Алтерко“ АД ще притежава съответно 0,33 % (ако опцията за свръхразпределение не бъде упражнена) и 0,28% (ако опцията за свръхразпределение бъде упражнена) от капитала на Link Mobility Group Holding ASA. Тези акции ще бъдат блокирани за срок от 180 дни, считано от първия ден на търговия и регистрация на регулиран пазар на акциите.

Във връзка с продажбата дружеството е сключило споразумение за пласиране с мениджъра на емисията ABG Sundal Collier ASA.

Очаква се продажбата на основания пакет (467 999 акции) да бъде реализирана до края на предлагането, планирано за 23 октомври.

От началото на годината акциите на "Алтерко" поскъпват с 26% при пазарна капитализация от 72,9 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още