Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Консолидираната печалба на "Монбат" преди данъци с ръст от 4,6%

На индивидуална база дружеството отчете спад на финансовите резултати

Консолидираната печалба на "Монбат" преди данъци с ръст от 4,6%

Снимка: Pixabay

Производителят на акумулаторни батерии „Монбат“ АД реализира печалба преди облагане с данъци на консолидирана база към 31 декември 2017 г. в размер на 29,8 млн. лв., което представлява повишение с 4,6%, показва консолидираният отчет на дружеството.

Монбат АД
EBITDA (печалбата преди облагане с данъци + амортизации, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи) нараства с 6,45% до 47,3 млн. лв. 

В същото време EBIT (печалбата преди облагане с данъци, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи) е на стойност 32,8 млн. лв., като отчита ръст от 3,72% на годишна база.

Към края на миналата година дружеството отчита нетни приходи от продажби на стойност 320,8 млн. лв., което представлява повишение от 21,83 % в сравнение със същия период през предходната година.

На индивидуална база по-рано тази година производителят отчете намаление с 61,2% на реализираната печалба преди облагане с данъци (в размер на 7,8 млн. лева).

От началото на годината акциите на „Монбат“ поевтиняват с 5,65%, а през последните 12 месеца спадът е с 4% при пазарна капитализация от 374,4 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се повиши с 0,15% до 427,55 пункта