IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Прайм Пропърти" свиква събрание, за да се откаже от ликвидацията

Според източници на Investor.bg причината е в кризата, която не позволява добра продажба на нежилищни имоти

11:23 | 22.03.21 г.
<p>
	<em>Паркингът на ул. &quot;Инж. Иван Иванов&quot; и ул. &quot;Пиротска&quot; в София. Снимка: дружеството</em></p>

Паркингът на ул. "Инж. Иван Иванов" и ул. "Пиротска" в София. Снимка: дружеството

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ свиква общо събрание на акционерите, за да отмени решенията за ликвидация, взети на общото събрание на 23 ноември 2020 г., показва дневният ред на поканата, обявена чрез БФБ.

Събранието е свикано за 23 април 2021 г. в София на ул. "Дамян Груев" 1.

Също така акционерите ще гласуват удължаване на срока на дружеството с две години до 31 декември 2022 г., след като досегашният срок в устава изтече на 31 декември 2020 г.

Според източници на Investor.bg причината за отлагане на ликвидацията е в кризата, която не позволява добра продажба на нежилищни имоти.

Какво притежава АДСИЦ-ът

„Прайм Пропърти БГ“ има няколко проекта, сред които хотелски комплекс „Морски фар“ в Св. Влас, имоти в „Слънчев бряг“, терен в с. Лозенец, община Царево, терен на ул. "Пиротска" в София, терени срещу Централна гара в София, терен на бул. "България", местност Манастирски ливади в София, и терени в квартал "Южен парк" в София.

Eдинствено теренът на ул. "Пиротска" носи доходи, като там е разположен паркинг. Имотът е на ъгъла с улица "Инж. Иван Иванов".

Собственият капитал е оценен на 26 млн. лв. към 31 декември 2020 г. според отчета на дружеството. Налице е загуба на основен капитал, защото той е 35,7 млн. лв., плюс премии при емитиране на ценни книжа за 17,9 млн. лв., или вноски на акционерите от общо 53,6 млн. лв. От тях са останали под половината, тоест 26 млн. лв. според счетоводителите на фонда.

При наличието на толкова активи приходите за 2020 г. са едва 137 хил. лв., а загубата е 3,33 млн. лв., основно поради обезценка на активи за 2,7 млн. лв. и разходите за възнаграждения и външни услуги за 596 хил. лв.

Не е ясно каква пазарна цена биха намерили активите на дружеството при ликвидация. Текущата балансова стойност на акция е 0,7351 лв. Последната борсова цена е 0,75 лв. на акция при ръст със 150% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация възлиза на 27 млн. лв.

Дружеството не е плащало дивиденти в цялата си 16-годишна борсова история. Най-високата цена на акция е била през февруари 2008 г. на ниво от 1,78 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още