IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златен лев Холдинг АД няма да намалява капитала на Златен лев Трейдинг ЕООД

След операцията може да се появи голяма загуба в баланса на холдинга, което няма да отразява действителното му финансово състояние

13:29 | 31.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Златен лев Холдинг АД няма да намалява капитала на Златен лев Трейдинг ЕООД

Златен лев Холдинг АД няма да намалява капитала на дъщерното си Златен лев Трейдинг ЕООД, информира холдингът след решение, взето от Съвета на директорите, публикувано чрез БФБ-София.

Според ръководството след операцията може да се появи голяма загуба в баланса на Златен лев Холдинг, което няма да отразява действителното финансово състояние на холдинга.

Съветът на директорите реши да отмени изцяло първоначалното си решение, взето на 7 април 2016 г. за намаляване на капитала на дъщерното дружество Златен лев Трейдинг ЕООД. Холдингът искаше да понижи капитала на компанията близо 4,5 пъти - от 2,06 млн. лв., разпределен в 20 604 дяла от по 100 лв. всеки един, до 460,4 хил. лв., разпределен в 4 604 дяла от по 100 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
За да вземе решението, Съветът на директорите е взел предвид, че към датата на решението за намаление на капитала на дъщерното дружество Златен лев Трейдинг ЕООД не е била извършена преоценка на активите на дружеството, като те са останали значително подценени.

„Преоценката на активите на Златен лев Трейдинг би довело до формирането на значителен преоценъчен резерв като натрупаната загуба от 1 197 246 лв. към 31 декември 2015 г. може да бъде отнесена към този резерв и това би обезмислило намалението на капитала с цел отписване на посочената загуба“, пише в новото решение на ръководството.

„В същото време намаляването на капитала на Златен лев Трейдинг ЕООД с цел покриване на натрупана загуба ще доведе до формиране на голяма загуба в баланса на Златен лев Холдинг АД, което от своя страна няма да отразява действителното финансово състояние на холдинга и би засегнало интересите на акционерите“, допълва Съветът на директорите на холдинга.

От началото на 2016 г. акциите на Златен лев Холдинг поевтиняват с 20% до 0,568 лв. при 3,682 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Златен лев Холдинг АД(HLEV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още