IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските компании са отворили най-много работни места от седем месеца

Икономистите очакват заетостта да продължи да се подобрява, тъй като здравната криза с Covid-19 постепенно отшумява

17:28 | 05.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските работодатели в частния сектор са открили през април най-много работни места от седем месеца насам, като най-голям принос имат индустриите, които бяха най-силно засегнати от пандемията. Данните сигнализират, че наемането на служители ще продължи да се подобрява, тъй като икономиката се отваря отново и все повече американци се ваксинират, съобщи Bloomberg.

Работните места са се увеличили със 742 хил. през месеца след ревизирания ръст до 565 хиляди работни места през март, според данните на ADP Research Institute. Средната прогноза в проучване на икономисти от Bloomberg беше за увеличение от 850 хиляди нови работни места.

Икономистите очакват заетостта да продължи да се подобрява, тъй като здравната криза с Covid-19 постепенно отшумява. Данните предхождат месечния отчет за работните места в петък, който се очаква да покаже, че икономиката е добавила близо милион работни места през месеца.

„Доставчиците на услуги могат да спечелят най-много, когато икономиката се отвори, възстанови и възобнови нормалната си дейност“, заяви в изявление Нела Ричардсън, главен икономист на ADP.

Всички индустрии с изключение на една са отчели увеличение в броя на служителите си, според данните на ADP, които обхващат фирми, осигуряващи работа за 26 милиона американски работници. Най-голям ръст е отчетен в сектора на хотелиерството, където работните места се увеличиха с 237 хиляди. Това е най-голямото повишение в бранша от юни миналата година. В областта на транспорта заетостта се е увеличила със 155 хиляди работни места през месеца.

работни работни

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още