Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Рекорден ръст за германските фабрични поръчки през юни

Въпреки оптимистичните данни показателят все още изостава с 11,3% спрямо стойностите от февруари

Рекорден ръст за германските фабрични поръчки през юни

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Броят на поръчките за произведени в Германия стоки рязко се повишава през юни, сигнализирайки, че най-голямата икономика в Европа започва да се възстановява от негативното влияние на блокировките за овладяване на пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс, цитирайки данните на германското статистическо бюро. 

Още по темата

Поръчките нарастват с коригираните 27,9% в сравнение с предходния месец, което е повече от двойно увеличение спрямо 10,4-те процента ръст през май и далеч над прогнозата на икономистите от покачване в размер на 10,1%. 

Въпреки оптимистичните данни показателят все още изостава с 11,3% спрямо стойностите от февруари.

Възстановяването, водено от вътрешното търсене, остава крехко, както бе подчертано от анкета на списание Der Spiegel, публикувана в четвъртък, която показва, че 80% от германците очакват допълнителни блокировки заради пандемията от коронавирус, като половината от тях прогнозират въпросните мерки да бъдат по-строги от предишните.

Реакцията на Германия срещу пандемията е ефективна по отношение на европейските стандарти, като страната успява да поддържа броя на инфекциите и смъртността сравнително нисък въпреки налагането на по-леки и краткотрайни ограничения в сравнение с други страни на Стария континент.

Местните поръчки нарастват с 35,3%, изпреварвайки тези отвъд граница, които се увеличават с 22%. Възстановяването на поръчките при автомобилния сектор е особено силно, като показателят се повиши с 66,5%, въпреки че все още изостава с 12,2% спрямо февруари.

В края на юли Германия отчете лек месечен спад на продажбите на дребно през юни спрямо май.

Малко преди това стана ясно, че германската икономика се е свила с 10,1% през второто тримесечие на годината, отчитайки най-големия си спад от началото на тримесечните изчисления в Германия през 1970 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Възстановяването на Германия от пандемията ще бъде по-бавно от очакваното