IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba привлича още банки за листването си в Хонконг

Тя е поканила китайски банки да се присъединят към тези, с които вече работи

10:13 | 09.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Alibaba Group Holding привлече Citigroup, JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley към екипа, с който преследва целта си за листване в Хонконг. Освен това е поканила няколко китайски банки да направят същото, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Китайският гигант в електронната търговия планира да започне да приема поръчки от инвеститорите на 15 ноември, след разпродажбите в нейния Ден на самотните сърца, коментират още източниците, пожелали да останат анонимни.

По думите им IPO-то може да набере до 15 млрд. долара.

Поне четири държавни китайски инвестиционни банки - ABC International Holdings, CBB International Holdings, ICBC International Holdings и Bank of China International, са били поканени да поемат ключови роли, посочват източниците. Крайният срок, в който трябва да отговорят, е понеделник.

Alibaba искаше да осъществи листването си в Хонконг още през лятото, преди началото на продемократичните протести във финансовия център, а търговското напрежение между Вашингтон и Пекин да хвърли сянка върху прогнозата за пазара. Листване близо до дома е стара мечта на милиардера Джак Ма - ход, който показва добро отношение към Пекин и предпазва от рисковете на търговската война.

Представител на Alibaba не е коментирал веднага въпроса. Представители на Citigroup, JPMorgan и Morgan Stanley са отказали да коментират. От на китайските банки пък не са отговорили веднага на запитванията, изпратени им по имейл.

Датата и размерът на IPO-то могат да се променят заради пазарните условия, твърдят източниците. Credit Suisse Group и China International Capital водят продажбата на акции на Alibaba, писа по-рано Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още