Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon раздава бонуси на служителите си, работили по време на пандемията

Компанията беше обект на критики във връзка със заплащането в момент, в който пандемията продължава

Amazon раздава бонуси на служителите си, работили по време на пандемията

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Amazon предлага на работниците си на първа линия еднократни бонуси, за да „покаже признанието си“ към служителите, които продължават да идват на работа по време на коронавирусната пандемия, пише CNCB, позовавайки се на информация от самата компания.

В бележка до служителите Дейв Кларк, старши вицепрезидент на Amazon, отговарящ за търговията на дребно, посочва, че технологичният гигант ще плати на служителите от складовете, които са на пълно работно време, на работниците в Whole Foods и на тези по доставките по 500 долара бонус. Онези, които работят почасово, ще получат 250 долара бонус, а шофьорите на Flex, които доставят пакетите за Amazon, ще вземат по 150 долара, ако са работили по над 10 часа през юни.

Още по темата

Мениджърите на магазини Whole Foods ще получат по 1000 долара бонус, а собствениците услуги по доставки на трети страни ще вземат по 3000 долара.

„Моите благодарности и признателност за наистина забележителното отношение към клиентите, което показахте по време на това пътуване“, пише Кларк в бележката. „Никога не съм бил по-горд с нашите екипи“, посочва той.

Бонуси ще бъдат раздадени на служителите на пълно и непълно работно време, които са били с Amazon през месец юни, както и на екипите в САЩ и Канада.

През март Amazon обяви, че ще даде на служителите в складовете, доставките и Whole Foods увеличение на заплащането на час. Това увеличение беше до края на юни.

След това работниците изразиха недоволството си, че заплащането им е намалено, въпреки че пандемията продължава, а заплахите за сигурността и здравето им също все още са налице. Определяйки ситуацията като „на живот и смърт“ група от базирани в Калифорния работници разпространи петиция, която иска връщане на по-високото заплащане, платен отпуск и други.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мъск: Tesla има шанс за рекордно тримесечие