IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple увеличава производството на новия iPhone 11 с до 10%

Увеличението ще добави между 7 до 8 млн. броя iPhone-и към първоначално планираната бройка

14:53 | 04.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Източник: Ройтерс</p>

Източник: Ройтерс

Apple нареди на доставчиците си да увеличат производството на продукти за най-новата си серия телефони iPhone 11 с до 10%, съобщава Nikkei Asian Review, цитирани от Bloomberg.  Причината e по-големият обем продажби на новите мобилни устройства, отколкото е очаквано.

Увеличението ще добави между 7 до 8 млн. броя устройства iPhone към първоначално планираната бройка, заявяват от Nikkei, цитирайки анонимни източници.

Цените на акциите на доставчиците на Apple от Murata Manufacturing Co. и Alps Alpine Co. в Токио до AAC Technologies Holdings Inc. в Хонконг се покачиха драстично след съобщението. Говорителят на Apple в Япония отказа коментар.

Не е необичайно за Apple постепенно да увеличава поръчките, тъй като от компанията отчитат търсенето след представянето на новия продукт, имайки предвид и благоприятните условия за продажби по време на празничния сезон.

Американската компания се придържа към предходната прогноза за продажби на до 75 милиона нови телефона iPhone през втората половина на годината, заявяват източници, пожелали да запазят анонимност.

Главният изпълнителен директор Тим Кук прогнозира сериозни първоначални продажби на най-печелившия продукт на своята компания. Това поражда очаквания, че търсенето на iPhone 11 ще се задържи високо, въпреки глобалните проблеми на пазара на смартфони. Изпълнителният директор сподели пред френския всекидневник Les Echos в петък, че предвижда нов цикъл на растеж на пазара.

Основните подобрения на камерата на iPhone, включително добавянето на нов широкоъгълен обектив за по-въздействащи архитектурни и туристически снимки, наред с по-дългия живот на батерията и подобрената издръжливост, може би са повлияли на потребителите. А решението за понижаване на началната цена на iPhone 11 с 50 долара до 699 долара също би могло да доведе до по-голям брой купувачи в контекста на отслабената световна икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още