IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts съди Zynga за копиране на ключови елементи от The Sims Social

Zynga е привлякла 3-ма висши мениджъри в Electronic Arts, запознати с окончателната разработка на The Sims Social, в периода точно преди представянето на играта

13:22 | 04.08.12 г.
<p>
	Вицепрезидентът на Zynga за продуктово развитие Марк Скагс по време на представянето на The Ville. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вицепрезидентът на Zynga за продуктово развитие Марк Скагс по време на представянето на The Ville. Снимка: Ройтерс

Създателят на видеоигри Electronic Arts подаде иска срещу Zynga, обвинявайки я в копиране на ключови елементи от своята The Sims Social в нейната The Ville, съобщи Ройтерс.

В документа се твърди, че The Ville „копира и присвои незаконно оригинални отличителни изразни елементи“, на играта на Electronic Arts. Жалбата е подадена в областен съд в Калифорния.

Според ищеца The Ville е „несъмнено копие“ на The Sims Social. „Изборът на дизайн на Zynga, анимацията, визуалната подредба и характерните движения и действия са взети директно от The Sims Social. Копирането е толкова подробно, че за непосветения наблюдател двете игри са до голяма степен неразличими“, пише в съобщение Люси Брадшоу, директор за марката Maxis в Electronic Arts.

Играта The Sims Social, която дава възможност на играчите да развиват свои герои и да взаимодействат с чужди във въображаем град, бе качена в социалната мрежа Facebook през август миналата година. Zynga обяви предлагането на  The Ville, която позволява на потребителите да обличат своите аватари, да строят домове и да взаимодействат с други, през юни в рамките на своя франчайзинг Ville.

„За нещастие Electronic Arts смята, че това е подходящ отговор на нашата игра, и ясно показва липсата на разбиране за основните принципи на авторските права“, заяви Реджи Дейвис, ръководител на правния отдел в Zynga.

В иска се твърди, че Zynga е получила „частна“ информация за плановете за разработка на The Sims Social, след като е наела трима високопоставени служители на Electronic Arts малко преди представянето на играта.

През 2011 г. Zynga назначи главният оперативен директор на Electronic Arts Джон Шапърт на подобна длъжност по времето, когато „The Sims Social бе в последен етап на разработка и Electronic Arts подготвяше нейното представяне“, се добавя там. В документа се подчертава, че другите двама служители на компания, последвали Шапърт, са Джеф Карп, сега ръководител на маркетинга в Zynga, и Бари Коутъл, изпълнителен директор за бизнес разработките.

„От началото на 2012 г. Zynga се прицели и отне от Electronic Arts трима висши мениджъри, които имаха достъп до най-чувствителната информация за дизайна, разработката и стратегията за  The Sims Social“, твърдят от потърпевшата компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още