Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Eleven Capital: Не трябва да се рискува стабилността на българската стартъп екосистема

В сегашната ситуация стартъпите са уязвими, но също така имат много предимства, смята председателят на Съвета на директорите Валери Петров

Eleven Capital: Не трябва да се рискува стабилността на българската стартъп екосистема

Снимка: Getty

Стартиращите компании от една страна изглеждат по-уязвими в ситуации като сегашната, но в същото време те имат и доста предимства. Това е мнението на Валери Петров, председател на Съвета на директорите на Eleven Capital, изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Ускорената дигитализация на различните сектори увеличава търсенето на продукти и решения, предлагани от нашите компании. На база на разговорите с основателите им нямам основания за сериозни притеснения”, коментира той. 

Валери Петров съветва да се вземат превантивни мерки като ограничаване на разходите, но  смята, че повечето компании се държат изключително стабилно. 

Той също така е убеден, че България има една доста добра стартъп екосистема и затова не трябва да се рискува стабилността ѝ в момента. 

“Приветстваме всякакви програми от страна на правителството и други институции, които подкрепят стартъп екосистемата", посочи той. 

По думите му всички компании, които предлагат дигитални решения, ще имат голямо предимство - решения за по-добри анализи, дистанционна работа на фирмите, софтуерни решения. 

Нашият фокус ще бъде върху такива компании, както и върху fintech, healthtech, agritech”, разкри председателят на съвета на директорите на Eleven Capital. 

Петров посочи, че healthtech секторът отбелязва световен ръст и ще продължи да се развива. Той добави, че Eleven Capital води разговори с български компании от този сектор, в които ще инвестира. 

Във връзка с дебюта на Eleven Capital на Българската фондова борса Валери Петров каза: “Радваме се, че IPO-то беше успешно, особено в ситуация на извънредно положение. Това ни окуражава за бъдещето на нашите компании. Целта беше набраният капитал да се използва за компаниите от съществуващото ни портфолио". 

Той допълни, че още е много рано за оценки в кои от тях да се инвестира. 

“Неизбежно в ситуация като сегашната трябва да се оценява много добре. Ние сме в контакт с мениджърите на компаниите от портфолиото, но е рано за решения”, заяви председателят на съвета на директорите на Eleven Capital. 

Всички гости на предването "Бизнес старт" гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кои трендове ще се сблъскат в четирите сценария за бъдещето?