Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Компания на ветерани от Google и Yahoo стартира световна експанзия от София

AtScale ще стъпи първо в Европа, а за целта ще отвори офис у нас, сред клиентите ѝ са JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKline

Компания на ветерани от Google и Yahoo стартира световна експанзия от София

Снимка: Pixabay

Компанията за управление на големи информационни масиви AtScale стартира международната си експанзия от София. AtScale, която е базирана в Калифорния, избра България за първия си чуждестранен пазар, където ще отвори собствен офис, съобщават от компанията.

Сред клиентите на основаната през 2013 г. организация се нареждат играчи като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKline.

Основатели на ArtScale са ветерани от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle, които решават да намерят решение да проблемите с неефективността на наследените системи от данни.

 „AtScale се роди от необходимост“, разказва един от основателите на AtScale и вицепрезидент Дейв Мариани. „В Yahoo! аз и моят екип бяхме разочаровани от това, че не можем по лесен начин да позволим на потребителите да консумират всички данни на компанията. Всеки ден ни се налагаше да си пробиваме път през анархията от фирмени данни, а подготовката им за бизнес анализи налагаше болезненото им местене от едно място на друго. Колкото и да оптимизирахме потоците, битката беше загубена“, спомня си Мариани.

Основната задача на ArtScale е да създадат достатъчно гъвкава платформа, която да може да обединява достъпа до данни от всяко едно от местата, в които те се съхраняват, както и да предлага визуализацията и управлението им.

AtScale насочва поглед към България благодарение на Момчил Михайлов, който е неин вицепрезидент и генерален мениджър за Европа.

По думите му у нас AtScale може да намери добри IT специалисти, които „търсят не просто заетост със социални придобивки, а кариера“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
0
 
4
Boicho Popov до: abdul
преди 4 месеца
Мда, за AtScale, разбира се.
0
 
3
 
3
abdul до: Boicho Popov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Или ти не си закусвал или Еленът ви е много арт. Последно за ArtScale ли става въпрос или за AtScale?
1
 
0
 
2
преди 4 месеца
Зависи къде търсиш информация, https://www.crunchbase.com/organization/atscale#section-overview
1
 
2
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Интересна компания, няма никаква информация за нея в Интернет :)

Още от Новини
Тръмп: Huawei може да бъде включена в търговско споразумение с Китай