IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напук на тенденциите Netflix разширява офиса си в Лондон

Компанията се мести в нова централа в британската столица

17:48 | 09.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Netflix се мести в нова централа в Лондон и ще утрои офисното си пространство в Уест Енд. Това се случва в момент, в който стрийминг гигантът разширява работата си по телевизионни продукции във Великобритания, пише Bloomberg.

Компанията, която стои зад сериали като “The Crown”, се мести в офис сграда с площ от 87 хил. квадратни фута (8082 квадратни метра) на Бърнърс Стрийт, твърдят източници, запознати с въпроса, които са пожелали да останат анонимни.

Netflix, която има 269 служители във Великобритания, в момента обитава офис от 30 хил. квадратни фута в две близки сгради, една от които ще задържи, посочва един от източниците. Промените ще дадат на компанията общо 100 хил. квадратни фута офисно пространство в столицата.

„Като част от нашия ангажимент към Великобритания, ние сме развълнувани да разширим операциите си в Лондон“, коментира говорител на Netflix. „Това ще гарантира, че можем да обслужваме по-добре нашите абонати и местната творческа общност“.

Единият главен изпълнителен директор на Netflix – Рийд Хейстингс, не е фен на работата от вкъщи, която повдига въпроса за прогнозата за търговските работни пространства от появата на Covid-19 насам. В интервю за Wall Street Journal от миналия месец той посочва, че невъзможността за лични контакти, особено в международен план, е „чист негатив“. По думите му много компании в крайна сметка ще започнат да позволяват на служителите си да работят по четири дни в офиса и един от вкъщи.

През първата половина на тази година Netflix привлече почти толкова абонати, колкото успя да добави за цялата 2019 г. Това се дължи на блокадите и факта, че много хора работиха дистанционно. От началото на 2020 г. цената на акциите на компанията е скочила с над 60%.

Технологичните компании се превърнаха в основен двигател на пазара на офиси в Лондон, където цялостното търсене беше засегнато от Brexit и пандемията. През последните няколко години Amazon.com, Apple, Facebook и Alphabet, която притежава Google, сключиха сделки за големи нови централи в града. Същото сториха и редица банки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още