IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens отваря два нови хъба в България

Единият ще е базиран в София, а другият във Варна

16:07 | 22.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската технологична компания Siemens съобщи, че ще открие два нови хъба в България. Те ще са базирани във Варна и София и ще са част от направленията “Дигитализирано производство” и “Процесни индустрии”, допълват от компанията в съобщение до медиите.

„Решението на компанията-майка да избере именно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна дейност”, обяснява Теодор Маринов, ръководител на двете направления в Siemens България. „В момента сме в процес на търсене на кадри за двете нови звена, които се очаква да започнат работа през пролетта на 2018 г.”.

Центърът във Варна ще обслужва автомобилната индустрия. Той ще разработва и внедрява системи за производство и автоматизация. Инженерите ще се занимават с проектиране и модернизиране на такива системи според стандартите на производителя, но и ще работят по интегрирането на място и пускането на софтуера.

По думите на Маринов голяма част от водещите германски автомобилни производители ползват системи, които са базирани на компоненти и контролери на Siemens, а България разполага с кадри с висока техническа подготовка, които да могат да отговорят на изискванията.

Варненското звено търси инженери в сферата на автоматизацията, а условието е задължително владеене на английски език. Немският пък е предимство. От компанията предвиждат кадрите да преминат специално обучение, гарантиращо, че центърът ще предоставя висококачествени услуги. Плановете са екипът засега да включва 12 души, а на по-късен етап да се разрасне.

Хъбът в София ще отговаря за обработката на клиентски поръчки на направленията от целия регион на Централна и Източна Европа. Целта е да се уеднаквят процесите по изпълнение, проследяване и фактуриране на клиентски поръчки, направени по традиционен начин или през онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall. Предвижда се в бъдещ план всички поръчки да постъват централизирано в новия център в столицата, като ще бъдат обработвани и фактурирани в него, независимо от коя държава идват.

Siemens вече е обявила, че за този хъб търси специалисти, владеещи част от националните езици в ЦИЕ, като румънски, сръбски, хърватски и други. Познания по администриране на процеси, логистика в индустрията, ERP системи, както и опит с изнасянето на бизнес услуги, са съществено предимство. На служителите в софийския хъб също ще бъдат предложени допълнителни обучения и опреснителни езикови курсове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още