Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Амитабх Вардхан: Cine Grand има интерес към балканските страни

Мултиплексите на Cine Grand в България се опитват да отговорят на исканията на различните зрители, без да забравят колко важно е българското кино

Амитабх Вардхан: Cine Grand има интерес към балканските страни

Снимка: Cine Grand

Амитабх Вардхан е генерален директор на филмовата компания Cine Grand, която стъпи на българския пазар и отвори свои кина. Той е бил главен изпълнителен директор на индийската кино компания PVR в продължение на осем години и е отговорен за цялостното ѝ ниво на рентабилност, стандартите и други въпроси от оперативен характер. В момента вниманието му е насочено към Cine Grand – компания, която основава през 2010 г. заедно с професионалисти в развлекателната индустрия. Тя стои зад два мултиплекса в България и има още много планове както за страната, така и за Балканите. Какво точно планира ръководството на Cine Grand научихме от самия директор на компанията.

Как решихте, че трябва да инвестирате в България?

В момента компанията ни работи в района на Близкия изток, Китай, Индия, Румъния и България. Решихме да дойдем в България, защото смятам, че страната има голям потенциал, развиващ се пазар. По-добре е да влезеш на развиващ се пазар в точното време, докато страната се развива, защото тогава и ти се развиваш. Това беше идеята ни. Първият път, когато аз самият дойдох тук, беше преди 4 или 5 години. Избрахме България, защото познаваме хора, които развиват собствен бизнес тук и те ни насочиха към вашия пазар. Искаме да имаме силно представителство в тази част на света, ето защо решихме да разгледаме внимателно всичките страни в региона.

Каква е стратегията ви за Балканите?

Насочили сме се към Румъния, България, Сърбия, Полша и проявяваме интерес към всички страни в региона, а целта ни е да имаме 500 до 700 екрана в тях през следващите 5 до 7 години. Броят на екраните е много важен, но ние искаме да създадем наистина доходоносни кина. Въпросът е, че има сериозен натиск от факта, че е необходимо да растеш и същевременно бизнесът да ти носи достатъчно средства, за да го правиш.

Заели сте се с много мащабен проект. Каква инвестиция направихте в България?

Не мога да кажа точна сума, но едно кино струва между 1,5 до 2 млн. лева. До момента имаме три големи кина в България, така че сумата, която сме инвестирали, е между 6 и 7 млн. лева. Имаме кино тук в City Center, в Бургас, а третото предстои да бъде отворено в Sofia Ring Mall.

Какво ви предстои след това?

В процес на договаряне сме на още проекти, предвидени за следващите три до пет години, но тъй като все още нищо не е подписано, не мога да коментирам. Нашият бизнес зависи от моловете. Ако има молове и се създават още такива, ние ще сме там. Растежът и развитието на търговските центрове са много важни за нас от бизнес гледна точка и именно това е ключовият момент.

Не планирате ли в някакъв момент Cine Grand да „излезе от мола?

Не, в моловете е концентрирана огромна общност от хора. Да останеш сам е едно огромно предизвикателство. В мола се предлагат множество услуги, поради което не трябва да мислим за тях. Услугите и сигурността са особено важни. Самите зрители искат да отидат на място, на което могат да пият кафе, да похапнат, да пазаруват, да се забавляват. Всички тези неща са събрани в мола. Ако си сам, тези проблеми стоят пред теб. Извеждането на множество филмови екрани на отделно място е наистина тежка задача.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
6
 
1
преди 5 години
Те хубаво имат интерес и желание, ама да вземат да придобият и някакви умения и познания преди да правят най-скапаните кина. Един път ходих в тяхното и мисля че ми беше за последно. В средата точно под екрана имаше бял чаршаф, покриващ нещо (може би изтекла реклама), позицията на екрана е твърде висока за долната половина редове, контраста е много зле. Най-интересното обаче беше че в един момент се оказа че залата е пълна а идват още хора с дублирани места на билетите. "Любезно" им предложиха да им дадат дървени столове пред 1ви ред и се разправяха 15 мин от филма.

Още от Новини
"Отмъстителите: Краят" подобри рекорда на "Аватар" за най-касов филм