Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Johnson&Johnson изненада с печалба благодарение на търсенето на лекарства

Но влиянието на коронавируса накара компанията да понижи прогнозата за годишнишната си печалба

Johnson&Johnson изненада с печалба благодарение на търсенето на лекарства

Снимка: Bloomberg

Johnson&Johnson надмина очакванията на анализаторите за печалбата си през първото тримесечие заради по-високите продажби на лекарства за рак и продукти като Парацетамол. От друга страна компанията понижи прогнозата за годишните си приходи и печалба заради влиянието на коронавируса, предава Ройтерс.

Акциите на компанията, чийто дивидент се повиши с 6,3% до 1,01 долара на акция, поскъпват с над 3,4% до 144,72 долара в преди началото на борсовата сесия.

Сега компанията прогнозира печалба на акция от 7,50 до 7,90 долара, коригирана на годишна база за 2020 г., в сравнение с предишната й оценка от 8,95 до 9,10 долара.

Още по темата

Johnson&Johnson е първият водещ производител на лекарства в САЩ, който представя своя отчет, след като коронавирусната пандемия принуди болниците да отложат плановите операции, което засегна търсенето на медицински изделия.

Приходите от продажби на медицинско оборудване са спаднали с 8,2% до 5,93 милиарда долара през тримесечието, съобщиха от компанията.

Въпреки това приходите от продажбите на звеното за обществено здраве са се повишили с 9,2% до 3,63 милиарда долара, главно обусловени от по-голямото търсене на продукти като Парацетамол и Ибупрофен, тъй като в началото на блокадата потребителите са се запасявали с основни лекарства.

Приходите от продажбите на фармацевтичното звено на J&J са отчели ръст от 8,7% до 11,13 милиарда долара, подпомогнати от продажбите на лекарства срещу рак Darzalex и Imbruvica.

Нетната печалба на компанията се е повишила до 5,80 милиарда долара, или 2,17 долара на акция, на годишна база през първото тримесечие. В сравнение с това година по-рано J&J регистрира печалба от 3,75 милиарда долара, или 1,39 долара на акция.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Коронавирусът е изпитание и за френските производители на елхи