IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Капитан Марвел" събуди феновете на блокбъстърите от зимния сън

Филмът генерира 153 млн. долара в Северна Америка през уикенда

10:34 | 11.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Captain Marvel Facebook Page</em></p>

Снимка: Captain Marvel Facebook Page

Базираният на комикс филм „Капитан Марвел“ пробуди феновете на блокбъстърите от дългия им зимен сън, пише Bloomberg.

Филмът на подразделението Marvel на Walt Disney генерира 153 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд в Северна Америка, сочат данни на Comscore. Най-ниските прогнози бяха за приходи от 125 млн. долара, а най-високите – за 175 млн. долара според Box Office Pro.

“Капитан Марвел“ дебютира и зад граница, а Disney събра 455 млн. долара на глобално ниво, което прави премиерата на филма шестата по резултати до момента.

В Северна Америка „Капитан Марвел“ се радва на най-добрата премиера за тази година и може да даде сигнал за подобряване на ситуацията за собствениците на кина, чиито приходи от продажби от последния уикенд се оказаха с 26% по-слаби спрямо тези от миналата година.

През последните години Disney е боксофис лидер и има няколко потенциални блокбъстъра, които ще излязат през следващите седмици, включително игралният „Дъмбо“, чиято премиера е по-късно този месец, и „Отмъстителите: Краят“ - в края на април.

За феновете на големите екшън филми имаше дълъг период на застой, който обяснява по-слабите продажби на собствениците на кина. От началото на годината най-голямата премиера за уикенд досега имаше „Как да си дресираш дракон“ с 55 млн. долара през февруари. А последният голям хит беше „Аквамен“, който дебютира в края на декември и генерира 68 млн. долара на вътрешния си пазар. В глобален мащаб лентата събра 1,14 млрд. долара.   

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още