IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макао планира санкции за нарушения на хазартните правила

Градът се опитва да управлява хазартната си индустрия за 30 млрд. долара с по-стриктни регулации

10:58 | 17.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Правителството на Макао планира да въведе санкции за нарушения в хазартната индустрия, попълвайки пропуски в остарелите си закони, включително по забраната за залагания по телефона в казината, съобщава Bloomberg.

В отговор на статия на Bloomberg, че операторите в Макао, които заемат пари на играчите с високи залози, продължават да нарушават забрана от миналия месец за използване на мобилни телефони на масите за игра, институцията за инспекция и координация на хазарта заяви, че ще „довърши промените в законите за нарушенията и свързаните санкции, които преди не са били включени, да измени остарелите правила и да въведе нови регулации“.

Макао се опитва да управлява хазартната си индустрия за 30 млрд. долара с по-стриктни правила на фона на кампанията на китайското правителство срещу корупцията, която включва спиране на незаконния отлив на пари през града. Кампанията доведе до срив на хазартната индустрия, тъй като континенталните играчи избягват Макао, което накърнява печалбата на казината.

Залаганията по телефона помагат на играчите да заобиколят валутния контрол на Китай, тъй като организаторите провеждат игрите с карти чрез безжични слушалки, свързани с мобилните телефони на ВИП клиентите с високи залози. Макар че закон от 2001 г. на Макао забранява практиката, в него не са заложени санкции. Не е имало принудително прилагане, докато операторите са отчитали залозите и идентичността на играчите пред регулатора, твърди законодателят Хосе Мария Перейра Кутиньо.

Хазартната индустрия на Макао „има пространство за подобрение“. Правителството планира допълнително заздравяване на регулациите чрез използването на технологии за следене на "вратичките" и допълнително обучение на служителите за повишаване на ефективността, казва се в изявление на правителството.

Развитието и регулациите на индустрията трябва да съвпадат с целта на Макао да се превърне в глобален туристически център, а всички регулации могат да бъдат приложени след получаването на обществен консенсус, казва регулаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още