IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi е преустановил производството в една от основните си германски фабрики

Очаква се работата в Некарсулм да бъде възстановена на 25 март

17:17 | 16.03.22 г. 1
<p>
	Фабриката на Audi в Некарсулм, Германия. <em>Снимка: Audi</em></p>

Фабриката на Audi в Некарсулм, Германия. Снимка: Audi

Заводът на Audi в Некарсулм, Германия, е принуден да спре производството от началото на тази седмица, потвърди говорител на германската марка пред Automotive News Europe.

Продължаващите проблеми в глобалните вериги на доставка, причинени от руската инвазия в Украйна и пандемията от коронавирус, не спират да притискат световното автомобилостроене. 

От понеделник е преустановено изграждането на моделите А4 и А5, а работата по сглобяването на A6 и A7 е спряна от 7 март.

Засегнато е и производството на e-tron GT и R8.

Очаква се монтажните линии в завода отново да заработят на 25 март.

Фабриката на Audi, част от групата на Volkswagen, в Некарсулм е открита през далечната 1880 г. и разполага с годишен производствен капацитет от около 158 хил. превозни средства. В завода работят над 16 хил. души.

Говорител на Audi споделя, че автомобилният производител непрекъснато изчислява степента на въздействие върху бизнес операциите. "През следващите дни и седмици ние непрекъснато ще преоценяме ситуацията", изтъква той.

Недостигът на части от Украйна излага на риск до 15 процента от автомобилната продукция в Европа, според автомобилен анализатор от Wells Fargo.

VW, Porsche и BMW вече редуцираха производството в Германия поради недостиг на компоненти, а Mercedes-Benz коригира своят дейност в Германия и Унгария.

Главният изпълнителен директор на VW Group Херберт Дийс заяви по-рано тази седмица, че автомобилният производител ще прехвърли част от производство към Северна Америка и Китай в резултат на конфликта в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Valentin13
преди 2 години
опала, тези са се объркали - Русия трбваше да обяви дефолт, не Германия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още