IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford планира раздяла с 40% от доставчиците си

Целта е намаляване на разходите за производството на автомобили, обясняват от компанията

09:13 | 22.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ford планира раздяла с 40% от доставчиците си

Дългосрочната цел на американския автомобилен концерн Ford ще бъде да намали броя на доставчиците си 40% в опит за намаляване на разходите, съобщи Bloomberg. В момента компанията има 1 260 подизпълнители, от които купува различни авточасти на обща стойност 100 млрд. долара годишно.

Плановете на компанията са доставчиците да бъдат 750. „Искаме да имаме дългосрочно стратегическо партньорство с основните доставчици”, коментира вицепрезидентът Хау Тай-Тонг.

Данните сочат, че 80% от автомобилните части Ford купува от 100-те си най-големи доставчика.

Намалението на броя на доставчиците ще свие разходите за производството на автомобили, убедени са от компанията. Ръководителите й планират да увеличат броя на произведените превозни средства – автомобили и камиони, от 5,7 млн. до 8 млн. годишно. Тази цел трябва да бъде реализирана до няколко години.

Надеждата, че това може да бъде изпълнено, носят пазарите в Китай и Индия, където Ford печели все по-добри позиции. Компанията обаче няма да изостави и Северна и Южна Америка, както и Европа, обещава още вицепрезидентът на Ford.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още