IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск: Tesla ще фалира до 10 месеца, ако не се съкратят съществено разходите

Според ръководителя на концерна приходите от април ще осигурят само временно стабилизиране

12:45 | 19.05.19 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ръководителят на Tesla Илон Мъск. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ръководителят на Tesla Илон Мъск. Снимка: Ройтерс

Основателят и генерален директор на Tesla Илон Мъск, съобщи, че производителят на електромобили ще остане без никакви пари до 10 месеца, ако ръководството не вземе сериозни мерки за съкращаване на разходите.

Това става ясно от писмо на Мъск до служителите му, което попадна в американските медии, съобщава Automedia.

През първото тримесечие на 2019 г. Tesla загуби 702 млн. долара и допълнително влоши финансовото си положение. Сега Мъск и Зак Киркхорн, който наскоро беше назначен за финансов директор, имат намерение лично да контролират всички разходи на компанията, в това число парите за външни доставки на части и оборудване, заплатите на служителите, техните командировки и други, съобщава пишет The Verge. 

През април приходите на Tesla за 2,7 млрд. долара, но в писмото на Мъск се казва, че тази сума ще осигури само 10 месеца на компанията, ако не се вземат мерки. Преди година милиардерът също направи подобно изявление, като тогава призова служителите си да ограничат максимално разходите си.

По-късно Мъск опрости организационната структура на компанията, като през юни 2018 г. съкрати 9% от персонала, а през януари 2019 г. същото се случи и с още 7%.

В същото време стана ясно, че Националният комитет за безопасност на превозите в САЩ (NHTSB) е завършил разследването на катастрофа с Tesla Model 3, при която водачът беше загинал. Инцидентът се  случи на 1 март във Флорида, но едва сега се съобщават подробности за него.

Подобно инциденти накараха концерна да подобри софтуера за батериите си. Tesla разкри, че докато продължава да проучва къде се коренят проблемите ще направи известни промени, за да може "занапред да защити батерията и да увеличи живота ѝ".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

20
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 4 години
Сега, като се замисля, може и да опитват да я погълнат. И смазеат хапката. Кой точно -не знамно, едва ли, с цел затваряне. По-скоро, на момента, си формират печалбите от отикване на поскъпнали (отново, след поглъщането) акции. Може, да опитват да научат Мъск кога и какво да/не?/ пуши..Обаче, повтарям: Явно, видели са, че има хляб в електричките и гледат (още по-големите играчи или добре организирана глутница от пи-малки) СЕГА да се поддигурят, че печелат, купувайки евтино.- Близко до ума. При положвние,че устиска на натиска и сега НЕ продаде, Мъск ще спечели още пивече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 3
khao
преди 4 години
логиката ти е железна, после ми кажи с кви очи ще искаме от *** във факултета да спрат да горят пласмаса и дрехи .... тях си ги устройва също, а ние прекалихме с желанията ни да живеем на чисто!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 17 rate down comment 17
Ivel
преди 4 години
Прекалиха с оплюването да дизелите. Аз искам да си карам стар дизел и трудно ще ме убеди няккй да стана ватман. Освен ако не ми подарят една Тесла с обещанието да зареждам само от чии то станции, както правят маркетинг телефонджийте. Иначе стария дизел си ме устройва перфектно към момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 6
Pyramid
преди 4 години
...да не го закопчаят, по някое време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 20 rate down comment 5
red6
преди 4 години
Tesla от поне 5 години фалира "до няколко месеца" и все не фалира :D Не знам как става тоя номер.Иначе има може би 1-2 сериозно проблема - цената на ресурсите за батерии, като почнат всички да бълват електромобили и/или хибриди. Тогава Тесла ще е малко по в ъгъла, понеже произвежда само ел. коли. Може да се окаже, че комай големият печеливш може да излезе тойота с хибридите и с водородната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 16 rate down comment 9
0pk
преди 4 години
Ми ше фалира, сички само я фалят, *** никой не ще да ги подпомогне с някой лев :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 21
ABBA
преди 4 години
Става,но при условие, че държавата продължава да налива в бездънната ямана супер-пупер военният и паравоенният космос :)Иначе - комбинация от 3 пръста в променливо съотношение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 41 rate down comment 6
Pyramid
преди 4 години
Фалираме, обратно изкупуваме на безценица, и пак живваме. Умен е, Гяволът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 26 rate down comment 13
Hahoto
преди 4 години
На мен ми мирише на партенка, фалшива новина, със спекулативна цел! Може би се кани да поизкупува обратно. И без това цената на акция от декември до сега е почти на половина...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 46 rate down comment 23
Sakamano
преди 4 години
Той дори и да фалира, пак ще е направил много повече от опopтюниcтите дето все го плюете. На какъв етап мислиш щяха да са днес електрическите коли, ако го нямаше Мъск? Нищо не би ме зарадвало повече от това компанията му да я купят костенуркаджиите, защото в такъв случай Тесла ще стане европейска, а тръмпоизбирателите нека си карат пушляците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още