IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италиански производител на спирачни системи отваря иновационен център в САЩ

Съоръжението ще се фокусира върху укрепването на експертния опит на компанията в разработването на софтуер, в науката за данни и ИИ, посочва Brembo

18:06 | 19.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jerome Favre/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jerome Favre/Bloomberg

Италианският доставчик на автомобилни компоненти Brembo заяви, че ще отвори първата си високотехнологична лаборатория в Силициевата долина, Калифорния, за да ускори цифровизацията на своите операции и продукти, една от основните цели на плана на дружеството, обявен през септември, съобщава Ройтерс. 

„Лабораторията за вдъхновение“ на Brembo ще се съсредоточи върху укрепването на експертния опит на компанията в разработването на софтуер, в науката за данни и изкуствения интелект (ИИ), изтъква производителят на автомобилни спирачни системи.

Очаква се центърът да отвори врати през последното тримесечие на годината и ще има за цел да привлече таланти от различни индустрии, "благоприятствайки добродетелната комбинация от няколко компетенции, за да се възползва от развитието на новите спирачни решения на Brembo", добавя доставчикът.

„Инвестираме с ясната амбиция да се справим с безпрецедентните предизвикателства, засягащи автомобилния сектор“, посочва главеният изпълнителен директор Даниеле Скилачи.

Основаната през 1961 г. в Паладина, Италия, компания е специализирана в изработването на спирачни дискове. След като Brembo успява да спечели договор за поръчка с Alfa Romeo през 1964 г., тя увеличава пазарното си присъствие в Европа. През 1966 г. компанията сключва договор и с Moto Guzzi. Brembo излиза на борсата в Милано през 1995 г.

Към 2019 г. компанията оперира на 14 пазара по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още