IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правосъдното министерство на САЩ разследва Lordstown

Книжата на стартъпа поевтиняват с 9 на сто след новината

21:15 | 02.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Акциите на американския производител на електрически превозни средства Lordstown Motors Corp. поевтиняват с 9 на сто, след като Wall Street Journal съобщи, че проблемният стартъп е под прицела на Министерството на правосъдието, съобщава Bloomberg.

Разследването се намира все още в начален етап, посочват от WSJ. 

"Lordstown Motors се ангажира да си сътрудничи с всякакви регулаторни или правителствени разследвания и справки", заяви говорителят на компанията Райън Халет. „Очакваме с нетърпение да приключим тази глава“, добавя той.

От началото на годината стойността на акциите на Lordstown се е понижила с 48%.

Стартъпът, който придоби неработещ завод на американския автомобилен концерн No1  General Motors в Охайо през 2019 г., изпитва затруднения да реализира търговски своето първо електрически превозно средство, като засега планът предвижда това да стане до септември.

Lordstown излезе на борсата през ноември чрез сливане с компания със специално предназначение DiamondPeak Holdings.

Търсенето на пикапите на Lordstown стои в основната на проблемите на компанията. Основателят и главен изпълнителен директор на Lordstown Стив Бърнс беше отстранен миналия месец, след като бордът реши, че е надценил интереса към пикапа Endurance, твърдейки, че компанията е получила 100 000 предварителни поръчки.

Lordstown е един от множество стартъпи за електрически превозни средства, които станаха публични чрез сливания с т.нар. компании с празни чекове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още