IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rivian разкри цената на своите електрически модели R1T и R1S

Стартъпът, който по-рано през годината си навлече гнева на Tesla, ще стартира доставките на своя пикап и SUV модел през 2021 г.

19:47 | 12.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Стартъпът за електрически превозни средства Rivian разкри цените и допълнителни подробности около своите нови електрически автомобили, като се очаква доставките на двата модела да започнат в рамките на следващата година. 

Цените на пикапа R1T и SUV модела R1S са съответно 75 000 и 77 500 долара, като и двата автомобила разполагат с потенциал за пробег от около 480 км с едно зареждане, съобщава Ройтерс.

Още през ноември 2018 г. Rivian обяви, че е отворена към предварителни поръчки.

Стартъпът, подкрепен от Amazon.com Inc и Ford Motor, заяви, че доставките в САЩ за R1T ще започнат през юни 2021 г., докато тези на R1S ще стартират през август същата година.

Клиентите, които са направили предварителни поръчки, ще получат възможност след 16 ноември да конфигурират цвета на автомобила си, капацитета на батериите, както и вида на джантите и гумите.

Rivian изгражда електрически микробуси за доставка за Amazon, който е поръчал 100 000 микробуса, докато Ford инвестира 500 млн. долара през април в стартъпа с планове да използва платформата на Rivian за изграждане на нови електромобили в Северна Америка.

През август тази година американският лидер на пазара за електрически превозни средства Tesla обвини Rivian в кражба на корпоративни тайни, започвайки съдебно дело. Компанията на Илон Мъск обвинява конкурента си в „шокираща схема" за примамване на служители, за да получи поверителна информация.

От своя страна Rivian отхвърли обвиненията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още