IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко по-ниски са цените на стаите в Airbnb от хотелите?

В някои градове разликите са големи, но не навсякъде това е така

09:33 | 10.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Комбинация от фактори, включително нискобюджетните авиолинии и споделените пътувания, направиха пътешествията по-достъпни отвсякога. Въпреки това, когато става въпрос къде да отседнем, хотелските стаи обикновено струват едно малко състояние, коментира Statista.

В днешно време има нови решения за хората, които се опитват да спестят пари, благодарение на възхода на споделената икономика, особено със сайтове за couchsurfing (мрежа от хора, които приютяват пътешественици в дома си безплатно за определен период от време – бел. ред.) и Airbnb. И двете услуги са доста по-евтин вариант от хотелите, но въпросът е колко всъщност спестяват хората чрез Airbnb в големите градове?

Германският сайт за хотелски резервации HRS представи данни за цените на хотелите в големите градове по света. Ню Йорк се оказва най-скъпият град със средна цена на нощувка от 306 долара. AirDNA пък е сайт, който следи и анализира пазара на Airbnb и според техните данни стая, наета чрез Airbnb, в Ню Йорк струва средно 187 долара на вечер.

Това означава, че пътешествениците спестяват забележителните 119 долара, които могат да заделят за други атракции, предлагани от Голямата ябълка. Приготвянето на храна в апартамент, нает чрез Airbnb, и избягването на ресторантите също може да спести доста пари за нискобюджетните туристи.

Тенденцията цените в Airbnb да са по-ниски от хотелските се потвърждава в повечето градове, както може да се види в графиката. Отсядането в имот на Airbnb в Токио например може да спести по 127 долара на вечер. Разликите обаче не навсякъде са толкова гигантски – Airbnb е само с 49 долара по-евтин от хотелските стаи в Сидни и с 22 долара в Берлин.

Infographic: Is Airbnb Really Cheaper Than A Hotel Room? | Statista You will find more statistics at Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още