Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Лондон остава водеща локация за инвеститорите и след пандемията

Инвеститорите искат силни мерки за предотвратяване връщането на пандемията в града

Лондон остава водеща локация за инвеститорите и след пандемията

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Общата привлекателност на Лондон като водеща инвестиционна дестинация остава непроменена, като първото голямо допитване сред глобални инвеститори от началото на кризата с COVID-19 показва, че 99% все още искат да инвестират в града, а 79 на сто в момента го правят активно, пише онлайн изданието Europe-re.com.

Според анкетата Лондон се справя по-добре от останалите сравними локации по ключови показатели като достъп до глобални таланти и качество на живот въпреки по-широката икономическа и здравна криза, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Допитването, осъществено от FTI Consulting за City of London Corporation като част от глобално проучване на намеренията на инвеститорите, е включило 506 водещи инвеститори, управляващи активи на стойност 850 млрд. евро (1 трлн. долара). То е било осъществено между 5 и 10 юли.

Лондон получава висока оценка сред най-видните инвеститори в света и по отношение на глобалната свързаност, привлекателност като хъб за бизнес и екология, устойчивост и управление. Но инвеститорите показват и ясно желание да видят развитието на плана за предотвратяване връщането на пандемията, посочено от 72% от тях. Това би ги насърчило да гледат по-благосклонно на града, когато вземат инвестиционни решения.

Още по темата
Лондон е определен също като „глобален лидер“ или „над средното ниво“ като център или хъб за бизнес, строителство и офиси, насърчаване на иновациите и осигуряването на социално дистанцирано пътуване. Като допълнителен признак за фундаменталната устойчивост на Ситито допитването показва още, че Лондон се представя добре по отношение на сравними финансови центрове от гледна точка на способността му да вдъхва доверие на служителите да се върнат на работа след затихването на пандемията. С това твърдение са съгласни 85% от участниците в допитването.

„Това показва фундаменталната сила, устойчивост и адаптивност на града, който въпреки кризата с COVID-19 остава привлекателна в дългосрочен план локация за трайни глобални инвестиции и съсредоточаване на таланти“, коментира Катрин МакГинес от City of London Corporation.

„Няма спор, че живеем във времена на изпитания, но Ситито и Лондон винаги са се приспособявали към големи предизвикателства в историята. Ще продължим да засилваме привлекателността си, като създаваме условия за компании с всякакви форми и размери, както и за инвеститори в имоти и предприемачи, които подкрепят тези компании, да просперират през идното десетилетие“, допълва тя.

Според МакГинес Лондон си поставя за цел да се превърне в световен лидер в областта на устойчивото развитие, като стане глобален център за отлични постижения в климатичната устойчивост. Градът ще пренасочи дневния си ред преди пандемията към строителството, транспорта и дигиталната свързаност, за да отрази новата икономическа и социална реалност.

„Вземаме предвид и желанието на инвеститорите да видят силен план за предотвратяване връщането на пандемията и работим с правителството и други отговорни лица, за да предоставим сигурността, от която компаниите и инвеститорите се нуждаят“, допълва МакГинес.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
тия нали щеха да ядат корени и треви след Брексита ... ?

Още от По света
Недостиг на жилища за продажба застрашава възхода на пазара в САЩ