IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Украйна не намират решение на конфликта в преговорите

Преговорите вървят изключително трудно, признават и двете страни

18:01 | 25.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Русия и Украйна още не могат да намерят решение на конфликта в преговорния процес, става ясно от коментари на главните преговарящи от двете страни.

Няма никакъв напредък, коментираха от Министерството на външните работи на Украйна в отговор на коментар на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че има съгласие на Киев по няколко точки от руските искания, включително и за признаване на руския език за официален в страната.

"Нашата страна благодари искрено на турската и отделно на президента Ердоган за политическата и хуманитарната помощ, както и за дипломатическите усилия да бъде прекратена войната на Русия срещу Украйна", коментира министърът на външните работи на Украйна Дмитро Колеба и допълва, че няма никакъв напредък по точките.

"Единственият официален език в Украйна е и ще бъде украинският език", категоричен е той.

Украинската страна отбелязва още, че преговорният процес върви изключително трудно.

Сближаваме позиции само по второстепенни въпроси, призна и руският главен преговарящ Владимир Медински. В последните дни двете страни разговарят чрез видеоконферентна връзка, поше руската информационна агенция "Интерфакс".

"По основните теми фактически тъпчем на едно място", коментира още Медински.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още