Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Джанет Йелън защити енергично стимулиращата политика на Фед

Тя оправда нуждата от ултра-ниски лихви и от програмата за изкупуване на активи като съществени за поддържане на крехката икономика

Номинираната за нов председател на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън изрази енергична защита за програмата на централната банка за изкупуване на активи, аргументирайки се, че тя е допринесла съществено за икономическия растеж и е подобрила трудовия пазар, съобщава Financial Times.

Коментарите й бяха направени по време на изслушване пред сенатската банкова комисия относно утвърждаването й като председател на американската централна банка след края на мандата на Бен бернанке през януари.

Във встъпителното си изявление Йелън оправда нуждата от ултра-ниски лихви, както и от програмата на Фед за изкупуване на активи за 85 млрд. долара месечно, като съществени за поддържане на крехката икономика, която все още страда от влиянието на рецесията и финансовата криза. Според нея ползите от извънредната политика на Федералния резерв надвишават разходите.

„Безработицата спадна от пика от 10%, но нивото от 7,3% през октомври все още е твърде високо, отразявайки трудов пазар и икономика, които са доста под потенциалното си ниво“, каза тя.

Още по темата
„Поради тези причини Федералният резерв използва своята монетарна политика, за да подпомогне едно по-стабилно възстановяване. Силното възстановяване в крайна сметка ще позволи на Фед да ограничи стимулиращите мерки и осланянето на неконвенционални инструменти като покупката на активи.“

След първия й отправен въпрос от председателя на комисията, демократът Тим Джонсън, Йелън изрази подкрепата си за разхлабена парична политика, говорейки за проблемите, които създава дългосрочната безработица. Тя повтори ангажимента си за допълнително понижаване на безработицата, като същевременно инфлацията се държи под контрол.

Йелън каза, че политиката на Фед не е предначертана, като не поясни дали централната банка може да започне ограничаване покупките на активи. След силните данни за заетостта през октомври някои икономисти вярват, че Фед може да предприеме такава стъпка още през декември, но повечето смятат, че това няма да стане преди края на годината.

По статията работи: Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (26)

   1| 2| 3    
0
 
1
 
26
iivanoff до: eldred
преди 6 години
За да те оставя завинаги притеснен в личното ти "спокойствие" ще ти покажа при какъв елементарен алгоритъм на проверка се "издъни" ти, та да има смисъл да ти казвам каквото и да е над твоето поле на виждане, мислене и избор:

- не може да очакваш от човек, който не иска (не може) да разбере къде греши в КОНКРЕТНОТО си мислене, да промени мисленето си като го разшири или изведе в друга област на аргументи! Не само е безсмислено, а е невъзможно!

Та следствие от горното е, напълното обезсмислене на споделянето и обясняването на каквото и да е, щом ти не разбираш да тук при това си мислене къде бъркаш!
1
 
2
 
25
iivanoff до: eldred
преди 6 години
За да с'фанеш колко дребна душа си - Виж на колко написани неща от мен отговаряш ти - нали ме обвини, че щом не отговоря на 10 от 10 значи крия!

"Колко пъти е нужно да ти обясня, че като напиша, че нещо се очаква от ФЕД това не значи че аз вярвам в него. " - Вярваш, та чак дрънчиш :))) - нали ми описа като аргумент че не мисля правилно как работят централните банки!

Защо не направиш една анкета във форума, колко човека ще споделят това което реши за мен?

Защото в противен случай, за мен ти си пиш***комер ... ако мнението на другите няма значение, а ти ме определяш публично, то имаш големи проблеми с комплексите...!!

Не разбра ли - че аз ти показвам само това което е грешно в мисленето ти - и ти го доказвам! Не искам да ти казвам нищо повече и даже се радвам че не съм го направил... и даже ще си взема поука още повече за напред ;)))))))
1
 
1
 
24
eldred до: iivanoff
преди 6 години
"Ти мислиш и вярваш във ВСИЧКО което си написал, защото го ползва като аргумент срещу мен в различни коментари "
Колко пъти е нужно да ти обясня, че като напиша, че нещо се очаква от ФЕД това не значи че аз вярвам в него. Това относно (2). За (1) и (4) за какво "не знаел" говориш? Съвсем ясно написах "нямат стратегия", "нямат план". Ти да не би да се опитваш да ми кажеш, че имат план за спиране на стимулите?

"ами няма как накрая да ти споделям това" - ами разбира се, че няма да ми споделиш след като нямаш идея и само обясняваш колко много знаеш. Далеч по лесно е като всеки всезнайко без покритие на претенциите да обясняваш как знаеш, ама няма да кажеш.
1
 
3
 
23
iivanoff до: eldred
преди 6 години
====================
"Понеже във всеки твой коментар има по няколко въпроса на които мога да пиша по няколко страници - съм изтървал няколко... "
Нищо не си изтървал просто се правиш, че не виждаш това на което не може да отговориш. За конкретния план за който говориш те питах вече два пъти, отговор разбира се не получавам. Понеже да повтаряш колко разбираш е лесно, да си по-конкретен е трудна работа.
================

- ЩЕ те оставя в ТВОЯТА реалност да си мислиш че това е ТАКА!!

- прочети кога , как и след колко въпроса и обиди ме питаш за ТОЗИ ПЛАН !!! - ами няма как накрая да ти споделям това ;)))))))))))))))))))))))))))))
0
 
3
 
22
iivanoff до: eldred
преди 6 години
============
"Та затова ти казах, че моито очаквания не са като твоите, които ти определи /твоите/ като на всички!"
Такова нещо също никога не съм казвал Това че ти не правиш разлика между "се очаква" и "аз очалвам" е съвсе друг въпрос.
==================

НАПРОТИВ - щом го ползваш като аргумент СРЕЩУ МЕН, значи го очакваш - ТИ !! - няма как да ме "бориш" с нещо което не очакваш ти, а хората... пък тиу си милил обратно ;))))))))))))))))))))))))

Още от САЩ
Надеждите за нови стимули удължиха ралито на Wall Street