IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow изпраща силна сесия с ръст от над 750 пункта

И трите водещи индекса се намират над 50-дневната си пълзяща средна за първи път от април насам

23:13 | 19.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jonathan Alpeyrie/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jonathan Alpeyrie/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street завършват борсовата сесия във вторник със силни повишения, като трейдърите залагат на добри резултати в сезона на отчетите и надеждите, че пазарът е стигнал дъното си, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави над 750 пункта (2,4%). На свой ред широкият измерител S&P 500 напредна с близо 2,8%, а технологичният Nasdaq Composite с 3,1%.

И трите водещи индекса се намират над 50-дневната си пълзяща средна за първи път от април насам. Широкият индекс сега е на 8% от своето юнско дъно.

Инвеститорите разчитат, че пазарът е достигнал дъно след по-ранните понижения тази година. В същото време поредната порция отчети показва, че компаниите успяват да се справят с икономическия натиск по-добре от очакваното през второто тримесечие.

Пазарите също така успяха да се справят и с по-слаби от очакваното данни за новозапочнатите строежи на жилища в САЩ, които намаляват с 2% през юни до сезонно коригираните 1,559 единици.

Добрите резултати дадоха силен тласък на книжата на някои компании, въпреки че скъпият долар натежа върху други.

Банковият сектор се представи особено добре, като книжата на Truist Financial и Citizens Financial Group поскъпнаха с 2,6% и 1,9% благодарение на добри резултати. Тези на Goldman Sachs поскъпнаха с 5,5%. Тези на Bank of America и Wells Fargo напреднаха с 3,4% и 4,2%.

Акциите на Halliburton прибавиха към цената си над 2% на фона на поскъпващите цени на петрола тази година, които помогнаха за увеличаване на печалбата за компанията в последното тримесечие.

На стоковите пазари фючърсите върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 1,4% до 104,05 долара за барел. Тези върху международния бенчмарк Брент пък прибавиха 1% към цената си до 107,33 долара за барел.

Златото поевтиня минимално до 1709,4 долара за тройунция.

Книжата на Hasbro пък прибавиха 0,7%, след като производителят на играчки отчете по-добра от очакваното печалба за акция, въпреки че приходите за предходното тримесечие се оказаха малко под прогнозираните.

В технологичния сектор книжата на IBM поевтиняха с 5,3%, след като компанията понижи прогнозата си за паричния поток.

Тези на Johnson & Johnson също загубиха 1,5% от стойността си, след като фармацевтичният гигант намали прогнозите за приходите и печалбата си за годината заради скъпия долар.

Към вторник приблизително 9% от компаниите в S&P 500 са отчели резултати за тримесечието от април до юни. От тях около две трети се представят по-добре от очакваното, показват данни на FactSet.

Акциите на Netflix поскъпнаха с 5,6% преди стрийминг компанията да представи своя отчет след края на редовната търговия във вторник. По-късно тази седмица се очакват още данни от Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter и Verizon.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се повиши до съответно 3,019% и 3,176%.

Доларовият индекс от своя страна се понижи с 0,6% до 106,73 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още