IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones изтрива над 400 пункта в началото на сесията в сряда*

Слабите данни за промишлеността в САЩ изостриха притеснията на инвеститорите от забавяне на икономиката

18:49 | 02.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:Ройтерс</em></p>

Снимка:Ройтерс

Основните щатски индекси започват сесията в сряда с рязък спад, като продължават негативната тенденция от началото на четвъртото тримесечие на фона на опасенията от забавяне на американската икономика, предава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 421 пункта, или 1,58%, което е под 50-дневните и 100-дневните му средни стойности на движение, наблюдавани внимателно от трейдърите. Акциите на Visa се представят най-слабо сред 30-те компании, включени в индекса.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва спад от 1,51% и остава под 100-дневната си средна стойност, а индустриалният сектор отбелязва спад от 1,9%. Eaton Corp и United Rent са сред най-зле представящите се компании в индекси, като книжата им поевтиняват с над 2%.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 1,43%, а големите технологични компании се присъединяват към спада на по-широкия пазар. Книжата на Amazon, Apple и Alphabet поевтиняват най-малко с 0,9%.

Притесненията за икономиката се изостриха във вторник, след като Институтът за управление на доставките съобщи, че промишлената дейност в САЩ е достигнала през миналия месец до най-ниското си ниво от над десет години.

Слабите данни тласнаха основните щатски индекси към рязък спад през първия ден на четвъртото тримесечие. Dow Jones се понижи с над 300 пункта, а S&P 500 се сви с 1,2%. Така индексите отбелязаха най-големите си еднодневни понижения от 23 август насам.

Доклад на ADP и Moody's Analytic показа, че ръстът на създадените работни места в частният сектор през септември се е забавил. Миналия месец са били открити само 135 000 спрямо 157 000 през август. 

Данните от доклада на ADP и Moody's Analytics се възприемат от инвеститорите като прелюдия към месечния доклад на правителството за заетостта, който ще бъде публикуван в петък.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад от съответно до 1,64% и 2,075%.

На валутните пазари доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отбелязва лек спад до ниво от 99,11 пункта.Еврото отбелязва ръст от 0,14 на сто до 1,0913 долара.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се покачва с 43 цента до 59,32 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 61 цента до 54,23 долара за барел.

Цената на златото се повишава до ниво от 1530.30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 18:05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още