IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones се повиши с над 450 пункта

Широкият измерител S&P 500 затвори с нов рекорд от септември 2010 г. и ръст от 1,7%.

23:29 | 02.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха сесията в сряда на зелена територия, въпреки незадоволителните икономически данни и развитията около лечението на коронавируса, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с над 450 пункта или 1,8% в най-добрия си ден от средата на юли насам. Принос имат акциите на Coca-Cola, които се повишиха с повече от 3% заедно с книжата на IBM.

Широкият измерител S&P 500 затвори с нов рекорд от септември 2010 г. и ръст от 1,7%.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира повишение от 1,1%, което също е рекорд.
Apple и Tesla се понижиха съответно с 2,7% и 6,9%,

Главният стратегически акционер на Morgan Stanley Майк Уилсън заяви във вторник, че все още е оптимист за пазара в дългосрочен план, но че през следващите седмици е възможна известна слабост след толкова силно рали.

„Не би ме изненадало, ако получим корекция от 10%, но не би било изненадващо и ако не го направим. Ние сме в бичи пазар", каза Уилсън.

Във Вашингтон лидерите на Конгреса изглежда все още не намират единна посока в преговорите за друг пакет от стимули, но администрацията на президента Доналд Тръмп обяви във вторник вечерта, че Центърът за контрол и превенция на заболяванията ще се позове на правомощията си, за да спре принудителното освобождаване на жилища до края на годината.

Ходовете в сряда също последваха противоречивите новини в борбата срещу коронавируса. Швейцарската фармацевтична компания Roche обяви, че ще пусне нов бърз тест за антитела в Европа до края на месеца. Компанията заяви, че ще кандидатства за разрешение за спешна употреба и от Американската администрация по храните и лекарствата.

Експертна комисия, свикана от Националния здравен институт на САЩ, заяви, че плазменото лечение, рекламирано от президента Тръмп и ръководителя на FDA Стивън Хан, не изглежда ефективно срещу Covid-19 въз основа на текущите изследвания.

Петролът се срина с близо 3% до едномесечно дъно заради слабото търсене на бензин в САЩ.
Цената на международния бенчмарк Брент се понижи с 2,5% или 1,15 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се сринаха с 2,9% или 1,25 доара, като достигнаха 41,51 долара за барел.

Цената на златото намалява с 1,6% до 1939,66 долара за тройунция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още