IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният икономически съветник на Доналд Тръмп Гари Кон подаде оставка

Икономистът не е съгласен с идеята на американския президент да въведе мита върху вноса на стомана и алуминий

06:50 | 07.03.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Гари Кон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Гари Кон. Снимка: Ройтерс

Главният икономически съветник на Доналд Тръмп Гари Кон, който бе твърдо против решението на президента на САЩ да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий, подаде оставка, предават Франс прес и Ройтерс.

"За мен бе чест да служа на страната си и да въведа благоприятни за американците политики в подкрепа на растежа, по-специално приемането на историческа данъчна реформа. Благодаря на президента, че ми даде тази възможност и желая на него и на администрацията големи успехи в бъдеще", казва се в кратко изявление на директора на Националния икономически съвет.

Бившият член на ръководството на банката "Голдман Сакс" се присъединява към дългия списък на близките сътрудници на Тръмп, които напуснаха постовете си в Белия дом през последните месеци, отбелязва АФП.

В администрацията на САЩ Кон бе най-големият противник на планираните от Тръмп мита от 25 процента върху вносната стомана и 10 процента върху вносния алуминий. Той се опита да разубеди Тръмп от това му намерение, но Тръмп потвърди вчера, че в близките дни ще наложи тези мита, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп похвали Кон въпреки разногласията им. "Гари свърши чудесна работа за прилагане на програмата ни, като помогна за въвеждането на историческа данъчна реформа и отново да се освободи американската икономика", заяви Тръмп.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още