IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в САЩ искат повече насоки за въздействието от данъчните облекчения

Досега сезонът на отчетите за четвъртото тримесечие потвърждава това, което повечето анализатори вече прогнозираха

16:52 | 20.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Все още е рано, но досега сезонът на отчетите за четвъртото тримесечие потвърждава това, което повечето инвеститори вече прогнозираха - по-ниската корпоративна данъчна ставка вероятно ще подкрепи печалбите, пише MarketWatch.

Около 11% от компаниите в S&P 500 са публикували отчетите си, като две трети от тях надминават очакванията и около една пета остават под прогнозите, според данни на FactSet. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакват печалбите да нараснат с 9,5% през 2017 г., а приходите да се повишат с 6,2%.

Инвеститорите ще продължат да наблюдават отблизо развитието на компаниите, особено от гледна точка на данъчните съкращения.

А какво ще правят компаниите с неочаквания данъчен ефект? Изследването показва, че фирмите планират да похарчат около една трета от спестените суми за заплати или други ползи за служителите, една трета за капиталови инвестиции и друга една трета от обратното изкупуване на акции ", коментира Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors.

„Това ни накара да вярваме, че намаляването на данъците вероятно ще има дълготраен положителен ефект върху икономиката поради мултиплициращия ефект от по-високите заплати, а компаниите ще връщат на потребителите с понижение на цените", каза Ог.

Очакванията за по-високи печалби и продължителният икономически растеж вероятно са причина за продължаващото рали на фондовия пазар, като всички основни показатели са на рекордни нива.

S&P 500 затвори на ниво от 2 810,30 в петък, което е исторически връх, като през тази година индексът прибави 5% към стойността си. Ръстът през последните 12 месеца е с 24%. Това беше десетото рекордно затваряне през този месец.

След като законопроектът за намаляване на данъците беше приет в края на миналата година, анализаторите от Wall Street също повишиха очакванията си за ръст на печалбата за 2018 г., според Джон Бътърс, главен анализатор на FactSet.
Съгласуваната оценка за растежа на печалбата на компаниите от S&P 500 през 2018 г. е 18,6%, което ще доведе до печалба до 151,55 долара на акция. Междувременно анализаторите очакват ръст на приходите от 6% през 2018 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още