IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Коен е свидетелствал, че Тръмп му е наредил да извърши престъпление

Той е завил, че Тръмп му е наредил да извърши престъпление, твърди адвокатът му

09:00 | 22.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Майкъл Коен напуска сградата на съда в Ню Йорк<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Майкъл Коен напуска сградата на съда в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Бившият личен адвокат на американския президент Доналд Тръмп Майкъл Коен е свидетелствал, че Тръмп му е наредил да извърши престъпление като уреди плащания за мълчанието на двете жени, твърдящи, че са имали интимна връзка с него, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

51-годишният Коен е направил това, когато се призна за виновен по осем наказателни обвинения, включително заобикаляне на данъчните закони, банкова измама и нарушаване на правилата за финансиране на предизборни кампании. 

Коен не посочи името на Тръмп в съда, на адвокатът му Лани Дейвис заяви, че той е имал предвид президента.

„Днес той (Коен) се изправи и свидетелства под клетва, че Доналд Тръмп му е наредил да извърши престъпление като направи плащания за две жени с основната цел да повлияе изборите", каза Дейвис. 

„Ако тези плащания са престъпление за Майкъл Коен, тогава защо да не бъдат за Доналд Тръмп", отбеляза адвокатът. 

Двете плащания е трябвало да осигурят мълчанието на две жени, твърдящи, че са имали връзки с Тръмп, и са били направени преди президентските избори през 2016 година. Едното е било на стойност 130 000 д. за порноактрисата Сторми Даниълс. А другото, за 150 000 долара, се свързва с бившия модел на Playboy Карън Макдугъл.

Тръмп отрича тези афери. Според адвоката му Рудолф Джулиани плащанията са били направени, за да се спести неудобството за президента и семейството му и не са свързани с кампанията.

При явяването си в съда Коен не посочи имената на жените, нито на Тръмп, заявявайки само, че е работил с "кандидат" и се е стремил основно да повлияе изборите по нареждане на претендент за държавна длъжност.

Според прокуратурата Коен е опитал да си възстанови сумите, представяйки фалшиви фактури за правни услуги на компанията на кандидата. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още