Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Мрачните данни за пазара на труда тласнаха надолу борсовите индекси в САЩ

Повишеното напрежение между САЩ и Китай вля допълнителна доза несигурност сред инвеститорите

Мрачните данни за пазара на труда тласнаха надолу борсовите индекси в САЩ

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на червена територия на фона на новите данни относно заявленията за обезщетение при безработица в САЩ, които отново отчитат ръст от над 2 милиона броя, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 112,86 пункта, или 0,46%, от стойността си, като се смъкна до ниво от 24 463,04 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа спад от 0,79 на сто до 2948,11 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,88% до 9293,01 пункта.

Нови над 2 милиона американци са подали молби за обезщетение при безработица през миналата седмица, стана ясно по-рано днес. Броят на молбите за държавна финансова помощ при безработица е нараснал 2,438 милиона през седмицата, приключила на 16-и май, информира Ройтерс, позовавайки се на данни от Министерството на труда в четвъртък. Данните за предходната седмица обаче бяха коригирани, и според новата информация ръстът на молбите за финансова помощ е бил с 2,687 милиона, а не оповестените по-рано 2,981 милиона.

Във фокусът на инвеститорите са и новите сътресения по оста Вашингтон-Пекин. В сряда (20 май) Сенатът на САЩ прие законопроект, който може да предотврати възможността за някои китайски компании да листват акциите си на американски борси, ако не спазват американските регулации и одитни стандарти. Законопроектът трябва да се отнася за всички чуждестранни компании, но е насочен към Китай и следва острите критики към Пекин на президента Доналд Тръмп, които бяха повторени от конгресмени от Републиканската и Демократическата партия.

Акциите на Microsoft, Alphabet и Apple поевтиняха съответно с 1,08%, 0,06 на сто и 0,62%. Цената на книжата на Facebook се повиши с 0,90 на сто, докато акциите на Amazon изтриха 1,84% от стойността си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 0,675% и 1,389%.

При валутната търговия доларовият индекс отчете ръст от 0,34% до 99,46%. Еврото се търгуваше при спад в стойността си спрямо долара от 0,328% срещу 1,094 долара.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк Брент се повиши с 31 цента до 36,06 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI нарасна с 1,28% до 33,92 долара за барел.

При търговията с благородни метали цената на златото се понижи с 1,7 на сто до 1721,90 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 2 седмици
Пазарът просто се люля с малка амплитуда около един леко възходящ тренд и това е вече повече от месец. Да се търсят ежедневно обяснения за малките спадове и малките ръстове, е безмислено.

Още от САЩ
Тревожните данни за безработицата в САЩ помрачиха Wall Street