Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Новините за потенциална ваксина срещу COVID-19 водят до оптимизъм на Wall Street*

Goldman Sachs също повишава инвеститорския оптимизъм с тримесечния си отчет

Новините за потенциална ваксина срещу COVID-19 водят до оптимизъм на Wall Street*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на зелена територия на фона на положителните новини за потенциалната ваксина на компанията Moderna и задоволителният тримесечен отчет на Goldman Sachs, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 251,10 пункта, или с 0,94%, до ниво от 26 892,10 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 26,05 пункта, или 0,81%, до 323,82 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,48%, или 49,45 пункта, до 10 538,02 пункта.

Инвеститорите се концентрират върху най-новите развития около разработването на ваксина срещу коронавируса. Потенциалната ваксина на биотехнологичната компания Moderna за предотвратяване на COVID-19 е произвела „здрав“ имунен отговор или неутрализиращи антитела при всички 45 пациенти в ранния етап на тестването върху хора, сочат данните, публикувани в New England Journal of Medicine.

Още по темата

Акциите на Moderna поскъпват с 10%. Книжата на American Airlines, United Airlines и Royal Caribbean Cruise Lines се търгуват с 5% по-високо.

 „Има купчини пари в хедж фондовете, макрофондовете, взаимните фондове и отделните инвеститори. Ако честотата на здравните данни продължава да бъде същата, фокусът върху „повторното затваряне“ в крайна сметка ще избледнее“, коментира Том Лий, основател и ръководител на научните изследвания в Fundstrat Global Advisors.

Няколко щата, включително Калифорния, трябваше въведат повторни частични блокади, тъй като случаите на коронавирус в тях продължават да нарастват. Потвърдените случаи в общо САЩ надминават 3,4 милиона, а смъртните случаи са над 136 000, показват данните на  университета „Джонс Хопкинс“.

Акциите на Apple поскъпват с 1,7%, след като съд на Европейския съюз (ЕС) отмени заповедта на Европейската комисия от 2016 г. технологичният гигант да изплати данъци в размер на 15 милиарда долара в Ирландия.

Сезонът на отчетите продължи с Goldman Sachs. Банката отчете тримесечни цифри, които надминаха очакванията на анализаторите. Резултатите на компанията бяха обусловени от 93-процентов ръст в приходите от търговия. Акциите на Goldman поскъпват с повече от 3%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,63% и 1,328%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 95,99 пункта.

Еврото поскъпва с 0,23% спрямо щатската валута до 1,142 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,06 долара до 42,96 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат ръст в стойността от 0,04 долара до 40,33 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,29% до 1808,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Разпродажбата на технологичните акции оцвети в червено щатските индекси